Uitslagen en foto's 61e Persoonlijk Jeugd Kampioenschap van Limburg

Categorie: Jeugd Nieuws

Het 61e Persoonlijk Jeugd Kampioenschap van Limburg is gespeeld op zondag 5 januari 2020. Het is een mooie happening geworden met maar liefst 51 deelnemers.

De organisatie van het kampioenschap was dit jaar in handen van de schaakverenigingen Venlo, Blerick en Tegelen. Het was een drukke en gezellige boel in Ontmoetingscentrum De Glazenap in Tegelen. Veel ouders en familie bleven de hele dag aanwezig om hun kroost aan te moedigen en af en toe te troosten.

Maar liefst 51 jeugdspelers deden aan dit kampioenschap mee. Dat is 3x zoveel als een jaar eerder (toen slechts 17). De nieuwe opzet, waarbij ook schoolschakers werden uitgenodigd heeft wel degelijk gewerkt. Ongeveer een derde deel van de deelnemers was schoolschaker en ook zij vielen in de prijzen. Deze opzet is zeker voor herhaling vatbaar.

Bij de prijsuitreiking kregen alle deelnemers een sleutelhanger in de vorm van een (gekleurd) schaakstuk.

Categorie C

In de categorie C liet de torenhoge favoriet Joshua Ekker duidelijk zien wie de baas was. Hij won al zijn wedstrijden. Broer Maxim Ekker legde beslag op de 2e plaats, voor Milan Reints die 3e werd.

Categorie D

Ook bij de categorie D stak er iemand boven alle andere uit. Jelmar Klinkenberg versloeg al zijn tegenstanders. Flint Lieverse kon nog enigszins bij hem in de buurt blijven met maar een verliespartij. Op de derde plaats eindigde Reinier Derksen.

Categorie E

Sem Kok was oppermachtig in de categorie E en won alle wedstrijden. Goede 2e met maar een verliespartij was Bram Leeuwerik. Fleur Rijbroek legde beslag op plek 3.

Categorie F

In categorie F zegevierde Joshua Drijer overtuigend door alle wedstrijden winnend af te sluiten. De tweede plaats was voor Annelie de Koning. Op de derde plaats eindigden Laszlo Grandia en Nick Drijer.

Categorie G en H

Ten slotte speelden 9 schakers in een gecombineerde groep om de titels in de categorie G en H.

Kampioen bij de G werd Parth Kshirsagar. Op plek 2 eindigde Levy Fang voor Tim Vissers.

Bij de H-categorie won Julian Veenje, voor Bas van Bun (2e) en Levi Kok (3e).

Beste meisjes

De prijzen voor het beste meisje gingen naar:

Categorie D: Jamee He

Categorie E: Fleur Rijbroek

Categorie F: Annelie de Koning

Ook de andere meisjes werden in het zonnetje gezet.

2020PJKL2

Opmerking over categorieën A en B

Overigens werd het 61e Persoonlijk Jeugd Kampioenschap van Limburg alleen in de hierboven genoemde categorieën gespeeld. Voor het jeugdkampioenschap zijn de categorieën A en B enkele jaren geleden komen te vervallen vanwege de geringe deelname in deze groepen en het feit dat er geen plaatsing voor het NK meer op het spel staat. De kampioenstitels in deze klassen worden sinds het seizoen 2017-2018 toegekend aan de spelers die overall de beste score hebben in de Jeugd Grand Prix toernooien van het betreffende seizoen.

Zie verder:

Uitslagen (pdf)

Uitslagen (Excel)

Foto-album

Historisch overzicht jeugdkampioenen (Excel)

Aankondiging

DELEN VIA:

Geen reacties op “Uitslagen en foto's 61e Persoonlijk Jeugd Kampioenschap van Limburg”