maandag, 02 december 2019 13:08

Mededelingen over Persoonlijk Jeugd Kampioenschap van Limburg

Geschreven door

2018jeugdkampioenenHet 61e Persoonlijk Jeugd Kampioenschap van Limburg wordt op een iets andere wijze gespeeld dan de voorbije jaren. Hier volgen enkele belangrijke mededelingen hierover.

De voorbije zeven keer was de organisatie in handen van de Tegelse Schaak Vereniging (vorig jaar in het weekeinde van 29 en 30 december 2018 in Tegelen).

Het komende kampioenschap wordt niet meer door één, maar door drie verenigingen gezamenlijk georganiseerd, nl. de Noord-Limburgse clubs uit Blerick, Venlo en Tegelen, en ditmaal wordt het gehele kampioenschap op één dag afgewerkt, zondag 5 januari 2020. De speellocatie is wel hetzelfde gebleven: ontmoetingscentrum de Glazenap, Spechtstraat 58, Tegelen.

Schoolschakers

In tegenstelling tot voorgaande jaren kunnen kinderen die alleen op school schaken (en nog geen lid zijn van een schaakclub) nu ook meedoen aan het kampioenschap. De organisatie verzoekt iedereen zoveel mogelijk reclame te maken voor dit kampioenschap onder de jeugdleden en schoolschakers. De winnaars mogen immers meedoen aan het Nederlands Kampioenschap (NK) 2020. En vooral voor de allerjongsten is dit heel belangrijk. Het NK voor de categorieën F, G en H vindt in 2020 immers dicht bij huis plaats: in Maastricht. Daaraan kunnen naar verwachting meer kinderen meedoen dan alleen de winnaars.

Overigens zijn voor het Persoonlijk Jeugd Kampioenschap van Limburg sinds enkele jaren de categorieën A en B vervallen vanwege de geringe deelname in die categorieën en het feit dat er geen plaatsing voor het NK meer op het spel staat. De kampioenstitels in deze klassen worden sinds het seizoen 2017-2018 toegekend aan de spelers die overall de beste score hebben in de Jeugd Grand Prix toernooien van het betreffende seizoen (van belang is dus: meedoen aan die toernooien).

Voor meer informatie

Flyer

Inschrijfformulier

 

Op de foto hierboven: deze foto is van het kampioenschap van vorig jaar. 

Laatst aangepast op maandag, 06 januari 2020 13:36

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Ga naar boven