LK schoolschaak: teams uit Maastricht zegevieren

Categorie: Jeugd Nieuws
Het team van Scharn winnaar basisonderwijs cat. A (foto: Frank Clevers)

Het Limburgs schoolschaak kampioenschap is in alle categorieën gewonnen door schoolteams uit Maastricht.

Het kampioenschap werd op woensdag 5 april gehouden in buurtcentrum Daalhof in Maastricht. Voor de organisatie tekende Op Zijn Plaats (Gino de Mon en Cindy Harder), met hulp van wedstrijdleider Luc Cornet en een groot aantal andere vrijwilligers.

De deelname was heel netjes: in totaal 22 teams uit alle delen van Limburg. De teams bestonden uit vier spelers. Sommige teams waren met vijf, zodat er iemand even rust kon pakken. Voor sommigen was dat erg fijn, aangezien 7 ronden achter elkaar doorspelen best een zware opgave kan zijn. Het was een leuk toernooi voor iedereen. Voor de beginners was het leuk om ervaring op te doen en leuke partijen te spelen. Dit was heel leerzaam. Voor de betere teams was het ook spannend, want voor hun ging het om het kampioenschap van Limburg en plaatsing voor het NK.

Er werd gespeeld in drie categorieën:

• Basisonderwijs cat. A (leerlingen uit alle groepen). Kampioen werd hier basisschool Scharn uit Maastricht.
  • Basisonderwijs cat. B (leerlingen uit de groepen 1 t/m 5). Ook hier won Scharn.
  • Voortgezet onderwijs (alle groepen). Hier won Porta Mosana College uit Maastricht.

Er waren in elke categorie mooie prijzen voor de beste teams en ook waren er aparte prijzen voor de beste spelers per categorie.

De volgende editie van het schoolschaak kampioenschap zal in 2024 in Midden-Limburg worden georganiseerd. We kijken ernaar uit!