Schaakvereniging Maastricht benoemd tot Club van het Jaar

Categorie: Algemeen Nieuws

Schaakvereniging Maastricht is benoemd tot Limburgse Club van het Jaar over het seizoen 2020/2021.

Dit is bekendgemaakt tijdens de Algemene Leden Vergadering (ALV) van de Limburgse Schaakbond.

Deze ALV vond op zaterdag 26 juni online plaats (via Zoom).

Piet Hoeben als voorzitter van de Tegelse Schaak Vereniging, de vorige Club van het Jaar, die normaliter de voordracht doet aan het bestuur, liet weten dat hij o.a. de websites van de verenigingen en de LiSB nauwgezet had gevolgd om op de hoogte te blijven van de activiteiten van de Limburgse verenigingen. Daarbij was het opgevallen dat er een vereniging uit sprong, ook een vereniging met een rijke traditie sinds 1920: Schaakvereniging Maastricht.

Deze vereniging is heel goed omgegaan met de coronaperiode. Er zijn veel activiteiten ontplooid voor leden en niet-leden en daarmee is het schaken levend gehouden. Ze vieren dit jaar tevens het 100-jarig bestaan. Ook is de vereniging zeer actief met de jeugd en zijn er hybride trainingen voor leden opgezet. De voordracht is door het bestuur van de LiSB overgenomen. Het bestuur kent de titel 'Club van het Jaar' dan ook toe aan Schaakvereniging Maastricht!

Voorzitter Hans Hoornstra van Schaakvereniging Maastricht dankte in de vergadering voor de erkenning. Hij noemde me name 'jonge hond' Helmer Wieringa als de motor binnen de vereniging, met veel energie en doortastendheid. Hij heeft o.a. het buitenschaakspel op Plein 1992 weten te realiseren. Hij woont nog maar drie jaar in Maastricht. Piet Hoeben: "Iedere vereniging zou wel zo’n jonge hond willen hebben."

Op zijn beurt is ook Helmer vereerd en dankbaar. Hij dankt ook andere mensen binnen de vereniging die veel werk hebben verzet. Speciaal wil hij hierbij ook Esther Smael noemen voor haar inzet bij de jeugd. 

De uitreiking zal geschieden op zaterdag 25 september als Schaakvereniging Maastricht een grote jubileumviering heeft met o.a. presentatie jubileumboek, toernooien, reünie, receptie.

Voor overzicht winnaars, zie:

Club van het Jaar

DELEN VIA:

Geen reacties op “Schaakvereniging Maastricht benoemd tot Club van het Jaar”

Laat een reactie achter

Als antwoord op Some User