Buitenschaakspel op plein in Maastricht officieel geopend

Categorie: Algemeen Nieuws

Op Plein 1992 bij stadsbibliotheek Centre Céramique in Maastricht is op vrijdagmiddag 11 juni een buitenschaakspel met grote stukken geopend. 

De officiële opening werd verricht door wethouder Bert Jongen van de gemeente Maastricht. Hij nam het spel meteen in gebruik door een partij te spelen tegen enkele jeugdspelers.

Het buitenschaakspel is een initiatief van Schaakvereniging Maastricht en Gabriëlle Heine van het CDA Maastricht. Het CDA diende hierover een motie in die werd aangenomen door de gemeenteraad (zie artikel op website CDA). Het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente  nam er een positief besluit over. De gemeente zorgt voor de financiering.

Bij Schaakvereniging Maastricht was Helmer Wieringa de motor van dit project. Hij was vasthoudend en vond bij het CDA (Gabriëlle Heine) en bij de gemeente (wethouder Bert Jongen) een luisterend oor. 

Er zijn vrijwilligers gevonden die, als het weer het toelaat, de schaakstukken 's morgens plaatsen en aan het begin van de avond weer opruimen. De schaakstukken worden opgeslagen in twee opbergbanken naast het schaakbord. Die banken dienen als opbergplaats en vormen tevens een aangename zitplaats. 

Plein 1992 is een drukbezocht plein en is het kloppend hart van Céramique, een woonwijk met fraaie woontorens, winkels, horeca (zoals de gerenommeerde zaak Coffeelovers) en het markante multifunctionele gebouw Centre Céramique waarin o.a. de stadsbibliotheek is gevestigd.

Op de foto hierboven verzet een jeugdspeler een stuk onder toeziend oog van wethouder Bert Jongen en Helmer Wieringa.

bekijk het fotoalbum

DELEN VIA:

Geen reacties op “Buitenschaakspel op plein in Maastricht officieel geopend”

Laat een reactie achter

Als antwoord op Some User