Mededelingen competitieleider over competitie 2023-2024

Categorie: Algemeen Nieuws

Hieronder volgen enkele mededelingen van onze competitieleider Dai Heinen over de start van de LiSB-competitie voor clubteams.

Teamopgave en wensen LiSB competitie 2023-2024 

Hoewel het nog even duurt voordat de competitie weer begint, zou de competitieleider graag van de clubs de wensen en teamopgaven willen ontvangen

Deadlines:

 • 10 september 2023: doorgeven aantal teams per vereniging en voorkeuren middels het retourneren van dit formulier.
 • 24 september 2023: draft indeling LiSB competitie
 • 1 oktober 2023: definitieve indeling LiSB competitie
 • 8 oktober 2023opgave spelersnamen voor elk team. 

Speelschema: 

1e ronde LISB 

zondag 15 oktober 2023 

2e ronde LISB 

zondag 12 november 2023 

3e ronde LISB 

zondag 10 december 2023 

4e ronde LISB 

zondag 10 maart 2024 

5e ronde LISB 

zondag 14 april 2024 

6e ronde LISB 

zondag 12 mei 2024 

7e ronde LISB 

zondag 9 juni 2024 

Aandachtspunten competitie:

Onderstaande aandachtspunten voor het competitiereglement waren vorig seizoen ook van toepassing, maar voor de volledigheid worden ze nogmaals benoemd. Nieuw is dit seizoen de vrije inschrijving voor de eerste klasse, vorig seizoen gold alleen voor de tweede en derde klasse een vrije inschrijving. De reden dat de competitieleider hiervoor gekozen heeft, is dat er nog voldoende vrije plekken in de eerste klasse zijn (max 16 teams). De clubs kunnen dus zelf bepalen voor welke klasse (eerste, tweede of derde) zij een team willen inschrijven. Alleen voor de hoofdklasse geldt een gesloten systeem.  

 • Alle klassen spelen met 6 spelers per team, met uitzondering van de 3e klasse, waar met 4 spelers per team wordt gespeeld. Houd bij de aanmelding rekening met voldoende invallers. 
 • Opgave van de spelers per team dient uiterlijk zondag 8 oktober te geschieden. Indien de opgave niet is gedaan, geldt dat de spelers opgegeven in de 1e ronde de opgegeven spelers voor dat team voor dit seizoen zijn. Teams mogen voor de 3e ronde maximaal twee wijzigingen aanbrengen in de teamopstelling (deze regel is ook bij de KNSB ingevoerd), natuurlijk binnen de grenzen die daarvoor aangegeven zijn.
 • Er is geen maximale grens meer voor invallers in lagere teams, maar er geldt nog steeds dat een te sterke speler niet mag invallen in een lager team waar hij niet in thuis hoort. Er wordt uitdrukkelijk een beroep gedaan op het sportieve gedrag (artikel 15.3) van de wedstrijdleiders in deze. Bij twijfel kan er een beroep worden gedaan op de competitieleider.
 • Er wordt alleen nog met het Fischer speeltempo gespeeld  

Online Leden Administratie (OLA)

Zoals reeds eerder is gecommuniceerd, zal de competitieleider van de LiSB alleen nog e-mails versturen naar teamleiders en externe wedstrijdleiders zoals deze in OLA staan aangegeven. Daarom het verzoek om de gegevens van de vereniging in OLA te controleren en indien nodig aan te passen.

DELEN VIA:

Eén reactie op “Mededelingen competitieleider over competitie 2023-2024”

 1. vrijdag 08 september 2023 14:49

  De vereniging Sjaak Mat speelt mee met 1 team in de derde klasse LISB

Laat een reactie achter

Als antwoord op Some User