Frank Dupont overleden

Categorie: Algemeen Nieuws
Frank Dupont. (foto Frank Clevers)
Frank Dupont. (foto Frank Clevers)

Na een langdurig ziekbed is zondag jl. Frank Dupont uit Roermond op 71-jarige leeftijd overleden.

Frank Dupont begon in de jaren ’80 met schaken in clubverband. Sindsdien is hij lid geweest van de clubs Schador (Maasniel), 't Pionneke (Roermond) en de Aaj Pionne (overdagclub voor senioren in Roermond). Behalve als 'gewoon' schaker, was hij ook actief als wedstrijdleider en teamleider.

Hij deed ook een aantal keren mee aan de Limburgse kampioenschappen voor senioren (50-plussers). In 2004 en 2005 werd hij daarin 3e. Vanwege zijn ziekte moest Frank zijn lidmaatschap opzeggen, wel wilde hij nog graag privé een partijtje schaken.

Muziekkenner

Frank had ook een grote voorliefde voor de muziek, als zanger en organist, en was een groot kenner. Tijdens schaakpartijen had hij graag klassieke muziek op staan en de laatste jaren, in het zorgcentrum en in het hospice, deed hij niets liever dan naar klassieke muziek luisteren. De hele dag was de radio afgestemd op Radio4. Hij wist altijd vrijwel meteen aan te geven om welk muziekstuk het ging en wie de componist was. Hij was (terecht) trots dat hij in 2017 winnaar werd van de finale van het Nederlands Kampioenschap Nootschieten van Radio4.

De uitvaart van Frank is op zaterdag 20 januari om 11.00 uur in de Munsterkerk in Roermond. We wensen zijn zus Elly en zijn maatje Janine en alle vrienden veel sterkte met het dragen van dit verlies.

DELEN VIA:

2 reacties op “Frank Dupont overleden”

  1. zondag 18 februari 2024 21:31

    Beste mensen, dierbaren van Frank,

    In het verleden heb ik met Frank een aantal maal een culturele activiteit gedaan. O.a. naar het Zwanenmeer in de Oranjerie en ook een dagje naar Parijs, Musee D'Orsay. Naast schaken, orgel spelen en een uitstekende muziekkenner te zijn, had Frank veel gevoel voor kunst en cultuur. Ik zal hem nooit vergeten. Bedankt Frank voor je vriendschap, rest in peace, lieve groet, Anne-Marie.

  2. dinsdag 16 januari 2024 14:14

    Vaak tegenover Frank achter het schaakbord gezeten. Helaas weer een schaker, waar ik met weemoed aan terugdenk en respect voor had, overleden. Veel sterkte voor zijn familie en vrienden toegewenst

Laat een reactie achter

Als antwoord op Some User