Vierde Euregio jeugdtoernooi: 68 deelnemers in Hulsberg

Categorie: Jeugd Nieuws
Beeld van het toernooi in Hulsberg.
Beeld van het toernooi in Hulsberg.

In de Euregio toernooienreeks voor de jeugd is zondag jl. het vierde toernooi van dit seizoen gespeeld. Locatie was ditmaal Hulsberg.

De vierde speeldag van de Euregio-Cup bracht een dit seizoen nog niet eerder gezien aantal van 68 jongens en meisjes bij elkaar. Er werd gespeeld in de mooie centrale ruimte van Basisschool Hulsberg, een van de plaatsen waar Op Zijn Plaats enthousiast schaaklessen verzorgt. Op Zijn Plaats was dan ook met maar liefst 33 deelnemers de hofleverancier van het toernooi.

De partijen konden pas rond 10.50 uur beginnen omdat bijna de helft van de deelnemers een kwartier te laat aanwezig was. Het bleek lastig om een geschikte parkeerplaats te vinden. Nadat iedereen zijn plaats in zijn groep had gevonden, liep de rest van het toernooi als geolied. De achterstand in tijd werd snel goedgemaakt, zodat na iets meer dan 2 uur enthousiast schaken de prijzen konden worden uitgereikt.

Nieuwkomers

Van de nieuwkomers speelden de jongste schakers tussen 6 en 9 jaar bij elkaar in een apart lokaal. Dat was gunstig omdat de tafels en stoelen daar op maat waren gemaakt. Zelfs de allerjongste kon nu op zijn stoel zitten met zijn voeten op de grond, dus er werd niet gewiebeld. Hier en daar had een enkeling in deze groepen wat moeite om met een overmacht aan stukken de vijandelijke koning mat te krijgen, wat soms lukte, soms niet - een enkele keer werd de partij nog remise doordat de zetten vele malen herhaald werden.

Groepswinnaars

Groepswinnaars waren André (BS De Keerkring, Cadier en Keer), Wesley (Oudsbergen, B), Thomas (SLim, Dilsen), Levi (BS Hulsberg), Stela (UWC, Maastricht), Mete (UWC Maastricht), Dante (BS Hulsberg), Anjaneya (Würselen, D), Jasper (Heerlen), Güray (Heerlen), Siebe (SLim, Bilzen), Sandro (Aachen Eilendorf), Leoni (BS Scharn, Maastricht), Emilio (Bernard Lievegoedschool, Maastricht), Jimmy (UWC, Maastricht), Metehan (OZP, Maastricht) en Pranav (OZP, Maastricht). Ook de nummers 2 van elke groep mochten een prijs uitzoeken.

Algemeen klassement

De tussenstanden in het algemeen klassement zijn als volgt:Euregio-Cup:1-3. Addison J., Emilio, Leoni  allen 13 punt4. Siebe  12½5. Arjun  126. Güray  117-9. Felipe, Olivia, Sandro  10½10. Niklas 10enzovoort (98 deelnemers)Euregio-Cup club/schoolklassement:1. OZP Scharn  38½2. Heerlen  373. Bernard Lievegoedschool  364. Arminia Eilendorf  355. OZP UWC  32enzovoort (22 clubs/scholen)Euregio-League:1. Alexander  122. Pranav  103-4. Ares, Randy  85. Metehan  7½enzovoort (27 deelnemers)Euregio-League club/schoolklassement:1. Op Zijn Plaats  372. Heerlen 253. Herzogenrath  174. Maastricht  8½5. SLim Houthalen-Oost  7½Het volgende toernooi is op zondag 7 april in Aachen Eilendorf.

Alle informatie is te vinden op de speciale website: Euregio jeugdtoernooien 

DELEN VIA:

Geen reacties op “Vierde Euregio jeugdtoernooi: 68 deelnemers in Hulsberg ”

Laat een reactie achter

Als antwoord op Some User