Verslag van slottoernooi Euregio jeugdtoernooien

Categorie: Jeugd Nieuws
Een goed gevulde prijzentafel.
Een goed gevulde prijzentafel.

In de Euregio toernooienreeks voor de jeugd is zondag 16 juni het zevende en laatste toernooi van dit seizoen gespeeld. Locatie was Herzogenrath (Duitsland).

Fotoalbum

Het slottoernooi van de Euregio-Cup / Euregio-League op zondag 16 juni was perfect georganiseerd door gastclub Herzogenrath. De jongens en meisjes schaakten in een mooie ruimte en een andere ruimte was voorzien voor de wachtende ouders. Er was goed gezorgd voor koffie, thee, frisdrank en zelfgebakken taart en koeken. Jammer was, dat er maar 40 jongens en meisjes (en hun ouders) op deze lekkernijen afkwamen, zodat de aanwezige jeugdleiders hun best moesten doen om alles op te krijgen.

Alle toernooitijgers

Er waren minder deelnemers dan de vorige keren, maar vooral bij de Cup waren zowat alle toernooitijgers van de partij om hun goede positie in het algemeen klassement te versterken. Enkele sterke spelers in de League konden niet aanwezig zijn omdat het NK Rapid voor de jeugd op dezelfde dag werd georganiseerd. Na vijf partijen en twee en een half uur spelen konden de eindstanden worden opgemaakt. De toppers in alle groepen mochten een prijs van de prijzentafel uitzoeken. De gelukkigen waren Martin, Wesley, Levi, Arjun, Sandro, Steyn, Avyaan, Andre, Anjaneya, Addison, Delhi, Mika en Alexander. 

Zeven toernooien

In het seizoen 2023-2024 zijn zeven jeugdtoernooien gehouden in het kader van de Euregio-Cup en Euregio-League, een toernooienreeks voor spelers uit Zuid-Limburg en de aangrenzende regio in België en Duitsland. De toernooien vonden verspreid over het seizoen plaats in achtereenvolgens Maastricht, Heerlen, Bilzen (B), Hulsberg, Houthalen-Oost (B) en Herzogenrath (D). Deze toernooien waren met name bedoeld voor beginnende schakers en duurden daarom niet langer dan 2,5 uur. Alle toernooien vonden plaats op een zondagochtend (en een heel klein stukje van de middag). Vanwege corona waren deze toernooien enkele jaren weg, maar de draad werd weer met ingang van het seizoen 2023-2024 opgepakt, met name door Cindy Harder, Gino de Mon en Arjan Smit. Er werd gespeeld in twee categorieën:

  • Euregio-Cup: bedoeld voor jongens en meisjes die les hebben voor Stap 1 en 2. Leeftijd geboren in 2011 of later.
  • Euregio-League: voor jongens en meisjes die les hebben voor Stap 3 en hoger + jeugdspelers geboren in 2010 of eerder.

Op elk toernooi konden punten verzameld worden voor een algemeen klassement.

Alle informatie is te vinden op de speciale website: Euregio jeugdtoernooien 

DELEN VIA:

Geen reacties op “Verslag van slottoernooi Euregio jeugdtoernooien”

Laat een reactie achter

Als antwoord op Some User