Verslag van deelname aan Hutton-toernooi

Categorie: Jeugd Nieuws
Het LiSB-team met vooraan Ties Dumont (foto: Harry Gielen)
Het LiSB-team met vooraan Ties Dumont (foto: Harry Gielen)

Een team van onze bond heeft Limburg vertegenwoordigd op het Hutton-toernooi voor regionale jeugdteams in Leiden.

Dit toernooi vond op zaterdag 29 oktober in Leiden plaats. Dit is ook wel het Nederlands Kampioenschap voor jeugdteams van de 13 regionale schaakbonden. 

Hieronder een verslag van jeugdleider Jos Dumont.

Omdat de LiSB in 2027 zelf aan de beurt is om het Hutton-toernooi te organiseren, vond ik het heel belangrijk dat wij als Limburg ook aanwezig zouden zijn. Het scheelde niet veel of we waren met drie teams naar het verre (en dat verre mag je gerust letterlijk nemen) noorden gereisd. Maar voor een C en een E team kreeg ik nét niet voldoende deelnemers. Een team voor de A-categorie lukte gelukkig wel. Ook dit jaar gingen we onder het motto: Meedoen is belangrijker dan winnen.

Het Limburgse team bestond uit: Ties Dumont en Justin van Wijk van SV Voerendaal, Bryan Huijsing van 't Pionneke en Peppe de Martino van de Venlose SV. Ties en Justin mag je gerust ervaren toernooitijgers noemen. Bryan en Peppe daarentegen zijn wat later in de schaakwereld gestapt. Beide jongemannen schaken pas ongeveer twee jaar. Dat Ties en Justin al ruim acht jaar bij een club schaken, betekent helaas niet dat ze zich kunnen meten met het zwaar geschut dat sommige andere bonden in stelling kunnen brengen.

Ties speelde op bord 1 tegen alleen spelers met een rating van 1865 en (ruim) meer. Met twee bordpunten viel de schade nog mee. Op het tweede bord hadden we Justin zitten. Helaas moest hij in alle tegenstanders zijn meerdere erkennen. Ook op het derde bord, waar Bryan speelde, konden we geen punten voor het Limburgse team binnenhalen. Peppe, op bord vier wist echter met twee punten het totaal op vier te brengen. Omdat we nog zo'n lange reis terug voor de boeg hadden, hebben we de prijsuitreiking maar even gelaten voor wat het is. Ik wil Ties, Justin, Bryan en Peppe enorm bedanken voor hun tijd en inzet. Ondanks dat we (net als voorgaande jaren) als laatste eindigden was het een leuke dag. Misschien lukt om in 2023 met meer dan een team mee te doen. Dan is de organisatie in handen van de  Stichts-Gooise Schaakbond (SGS). Dat is in de provincie Utrecht.

Voor uitslagen en foto's zie:

Jeugdsite Leidse Schaakbond

DELEN VIA:

Geen reacties op “Verslag van deelname aan Hutton-toernooi”

Laat een reactie achter

Als antwoord op Some User