Uitslagen en foto's van 20e Burg. Cortenraad jeugdtoernooi in Eijsden

Categorie: Jeugd Nieuws

previewOp zondag 31 maart organiseerde Schaakvereniging Eijsden voor de 20e keer het Burgemeester Cortenraad Toernooi.

Dit is een schoolschaaktoernooi voor scholieren van het basisonderwijs en middelbaar onderwijs.

Ooit begonnen als toernooi voor de basisscholen van  Eijsden, inmiddels uitgegroeid tot een schaaktoernooi voor scholieren van het basis en middelbaar onderwijs in de regio Zuid-Limburg. 

Volgens traditie was de indeling niet op leeftijd maar op niveau: basisschool beginners (A), basisschool gevorderden (B) en Middelbaar Onderwijs (M). Deze indeling vereist weliswaar soms enige ruggenspraak (aangezien niet overal dezelfde lesmethode wordt gehanteerd) maar in de praktijk blijkt dit prima te werken. Deelname is op individuele basis. Er is ook een prijs (en een wisselbeker) voor de beste school, waarvoor wel vereist is dat er minimaal vier deelnemers van die school meedoen.

Aanvankelijk was de organisatie nogal nerveus omdat er maar weinig aanmeldingen binnenkwamen en heeft men toch maar eens bij de “hofleveranciers” geïnformeerd of er misschien iets fout was gegaan met de uitnodigingen, maar dat bleek gelukkig niet het geval. Men was gewoon wat laat met aanmelden; zo’n beetje de helft van de aanmeldingen kwam pas op vrijdag en zaterdag binnen. Uiteindelijk kon men met 26 deelnemers van start, wat een heel mooi aantal is. En dan nog een hoop belangstellende ouders; de zaal was goed gevuld. Omdat er in de categorie Middelbaar Onderwijs maar vier deelnemers waren, heeft de organisatie Basisschool B en Middelbaar samengevoegd, waarbij deze voor het eindresultaat natuurlijk werden uitgesplitst.

Qua verenigingen was SV Voerendaal met maar liefst zes deelnemers aanwezig, waarvan er vier met een beker naar huis mochten. DJC was met drie deelnemers vertegenwoordigd, waarvan Giel Smael de hoofdprijs in de categorie Middelbaar Onderwijs won. Waar het op de scholen aankwam was de Bernard Lievegoed School traditiegetrouw weer massaal aanwezig, Zij haalden dan ook weer de prijs voor beste school binnen en dus ook de wisselbeker. De nieuwe wisselbeker wel te verstaan want de oude hadden ze vorig jaar voor de derde keer gewonnen en die prijkt inmiddels in hun prijzenkast.

Diverse andere scholen waren ook met diverse leerlingen vertegenwoordigd, maar helaas niet genoeg om mee te dingen naar de schoolprijs, dus aan ieder de oproep om volgend jaar wat vriendjes/vriendinnetjes mee te nemen. Dan kun je een gooi doen naar die schoolprijs!

Wat SV Eijsden zelf betreft, bleek men een beetje pech te hebben: een aantal “oudere jongeren” hebben inmiddels de stap van Middelbaar naar Hoger Onderwijs genomen en een ander deel zit in België op school en daar hadden ze net proefwerkweek, waardoor eigenlijk alleen Evert Boone overbleef om de eer van de organiserende vereniging dapper hoog te houden.

Behalve dat het licht (gedeeltelijk, de kids konden gewoon door schaken) een paar keer uitviel wegens een technische storing was het qua locatie (bediening, keuken, etc.) allemaal prima in orde dus langs deze weg even een bedankje voor Didier Dassen en personeel van Heerlijkheid Breust.

En dan nu de eindresultaten :

Basisschool A : 1. Joshua Drijer (Keerkring), 2. Joep Rademakers (Basisschool Munstergeleen), 3. Faye Termond (Bernard Lievegoed School).

Basisschool B: 1. Jelmar Klinkenberg (OBS Mesch), 2. Flint Lieyerse (Bernard Lievegoed School), 3.Sem Kok (school niet bekend).

Middelbaar Onderwijs: 1. Giel Smael (Bernard Lievegoed School) 2. Olaf de Konig (Porta Mosana) 3. Evert Boone (Porta Mosana).

Beste basisschool: Bernard Lievegoed School Maastricht.

Volledige uitslag A

 
(Dank aan Richard Vermeij van SV Eijsden voor de doorgegeven informatie)
 
Op de websites van de verenigingen DJC en Voerendaal staan eveneens verslagen.
 
Zie:
 
Voor foto's zie: foto-album
DELEN VIA:

Geen reacties op “Uitslagen en foto's van 20e Burg. Cortenraad jeugdtoernooi in Eijsden”

Laat een reactie achter

Als antwoord op Some User