Siem van Dael Nederlands Kampioen Online

Categorie: Jeugd Nieuws

2020NKonline1meiSiem van Dael uit Reuver, die in Limburg lid is van de Tegelse Schaak Vereniging en de Blerickse Schaak Vereniging, is op vrijdag 1 mei Nederlands Kampioen Online geworden in de hoogste groep bij de jeugd.

Het NK A Online (t/m 18 jaar) werd gewonnen door de 16-jarige FM Siem van Dael met een mooie score van 6 uit 7.

Hij revancheerde zich voor zijn mindere resultaat bij de B-jeugd eerder op de dag, toen hij zich niet bij de top wist te scharen. Tweede in het NK A Online werd FM Eelke de Boer (Groningen) met 5,5 uit 7 en derde Tim Grutter (Amersfoort) met 5 uit 7. Nog vier anderen haalden ook 5 uit 7, Dries Wedda, Yichen Han (vanuit Engeland), Onno Elgersma en Zim Qi, maar hadden minder SB punten dan Tim. 

In verband met de ontwikkelingen rondom het coronavirus en het verbod op evenementen tot 1 september zal het Nederlands Jeugd Schaak Kampioenschap (NJSK) in Almelo niet op de normale manier (bordschaak) door kunnen gaan in augustus. Als alternatief organiseerde de KNSB daarom een Online NK ABC op vrijdag 1 mei, bestemd voor de spelers in de drie hoogste jeugdleeftijdscategorieën A, B en C.

Het NK ABC Online werd live uitgezonden op www.Twitch.tv/schaakbond
Er werd live commentaar verzorgd door bekende schakers en schaaksters, o.a. IM Stefan Kuipers en een aantal Chess Queens alsmede IM Max Warmerdam, IM Robby Kevlishvili en GM Erwin L'Ami. De grootmeester zag een paar geweldige dame-offers en spectaculaire matuitvoeringen in de laatste twee speelronden. Het was mooi om dit toernooi via Twitch te volgen. Het was alsof je naar de televisie zat te kijken; 'n soort schaakzendet op tv!

Siem van Dael was aan het eind van de uitzending ook nog live in beeld. In het gesprek met IM Stefan Kuipers vertelde hij dat schaken op internet niet echt zijn ding is. Hij speelt liever gewoon bordschaak. "Ik vind het wel leuk om te doen, maar ik kan het niet. Dat zag je aan de partijen in de B. Ik speelde zo slecht, gaf stukken weg, nee ik speel veel liever normaal", zei Siem recht voor de raap. Hij besloot in de A-groep sneller te spelen. Dat pakte goed uit. Hij had steeds een flinke voorsprong op de klok.

Op de foto: dit is een printscreen van de uitzending van het toernooi via Twitch. Hier zien we IM Stefan Kuipers en GM Erwin L'Ami die een van de partijen van Siem bespreken.

Dit NK stond open voor alle geplaatste spelers van het NJSK 2020 en vond plaats via Chess.com. Elke groep speelde 7 ronden van 5 minuten p.p.p.p. + 5 seconden per zet.

Het was een leuk spektakel. Op een paar technische storingen na, hebben de deelnemers en publiek zich prima kunnen vermaken.

In de C-groep deed de Kampioen van Limburg bij de C, Joshua Ekker mee. Joshua is lid van de Tegelse SV en de Venlose SV.  Hij behaalde 2 punten.

Voor uitslagen zie website NJSK 

 

 

DELEN VIA:

Geen reacties op “Siem van Dael Nederlands Kampioen Online”

Laat een reactie achter

Als antwoord op Some User