Porta Mosana College Maastricht 2e in NK

Categorie: Jeugd Nieuws
Het team van Porta Mosana, met rechts grootmeester Loek van Wely die de prijzen uitreikte. (foto Harry Gielen)
Het team van Porta Mosana, met rechts grootmeester Loek van Wely die de prijzen uitreikte. (foto Harry Gielen)

Het team van het Porta Mosana College uit Maastricht heeft de 2e plaats behaald in het Nederlands Kampioenschap voor schoolteams van het Voortgezet Onderwijs.

Het NK kent drie categorieën: in categorie I mogen leerlingen uit alle leerjaren deelnemen; categorie II is voor de eerste twee leerjaren; categorie III is voor teams van scholen met maximaal 1 clubschaker in het team.

Porta Mosana had zich geplaatst voor de finale in categorie II. Deze finale werd op dinsdag 23 januari gespeeld in het AFAS Circustheater in Scheveningen, waar tegelijkertijd ook een ronde werd gespeeld van de hoogste groepen (Masters en Challengers) van het Tata Steel Chess Tournament. Dat zorgde voor een bijzondere ambiance en tussen de speelrondes door was er voor de scholieren dus nog genoeg te zien.

Na vijf pittige wedstrijden fnishte Porta Mosana op een mooie 2e plaats.

Verslag van René van Hassel

Van René van Hassel van Porta Mosana ontvingen we onderstaand verslag:

Onze school had zich met het onderbouw team (leerjaar 1 + 2) via voorronden gekwalificeerd en mocht daardoor afreizen naar Scheveningen. Het team (4 spelers en 1 reserve) bestond uit Pranav Kshirsagar, Metehan Çakmak, Jules Timmermans, Nils van Mansum en Maxim Maes, waarbij de laatste 3 spelers rouleerden. Zoals verwacht was op het NK de tegenstand groot. In onze categorie was het Huygenslyceum uit Eindhoven de grote favoriet met gerenommeerde clubspelers als Tommy Grooten en Ethan Chua. We moesten in de 1e ronde hier meteen tegen spelen en ondanks de felle tegenstand moesten we uiteindelijk berusten in een 3-1 nederlaag. Toen we in de 2e ronde ongelukkig verloren van het Haganum Gymnasium uit Den Haag was dat even slikken, maar we hielden de moed erin en wonnen vervolgens van Het Utrechts Stedelijk Gymnasium en het Leidsche Rijn College (ook uit Utrecht). Daardoor stonden we weer in de middenmoot en mochten we met het Sint Ignatius Gymnasium uit Amsterdam uitmaken wie er 3e en misschien wel 2e werd (afhankelijk van de andere uitslagen). Het werd een spannende strijd waarbij bijna iedereen (behalve Pranav die makkelijk won) zowel gewonnen als verloren kwam te staan. Uiteindelijk werd met 2,5 – 1,5 gewonnen en werden we 2e omdat de overige uitslagen gunstig uitpakten.

Een fantastische prestatie die niet meer verwacht werd na de eerste twee wedstrijden, maar wel kenmerkend is voor dit team: een hecht team dat elkaar aanmoedigde en nooit opgaf. En tevens een mooie beloning voor de inspanningen die we afgelopen jaar hebben gedaan om het schaken op school te promoten.

Meer informatie:

Website KNSB

Uitslagen

DELEN VIA:

Geen reacties op “Porta Mosana College Maastricht 2e in NK”

Laat een reactie achter

Als antwoord op Some User