Nederlands jeugdkampioenschap met Sem en Fleur

Categorie: Jeugd Nieuws

2019SemKokOp vrijdag 10 april is op een geheel nieuwe wijze een Nederlands Kampioenschap voor de jeugd gespeeld: online. Sem Kok, lid van SV Voerendaal, en Fleur Rijbroek (Tegelen) deden vanuit Limburg mee.

Eerst even een uitleg. Hoe zit het? Welk kampioenschap is dit? Waarom werd dit online gespeeld?

De KNSB heeft dit voorjaar vanwege de coronacrisis alle individuele Nederlandse jeugdkampioenschappen geschrapt. Dit betreft:

  • NK E Waalwijk, 10 – 11 april
  • NK ABC Almelo, 25 april – 1 mei
  • NK D Rijswijk, 21 – 23 mei
  • Nationale Pupillendag (NK FGH) Maastricht, 20 juni

Mogelijk worden deze kampioenschappen later dit jaar nog gespeeld.

Voor de spelers van de E-categorie (tot en met 10 jaar) is op vrijdag 10 april een extra toernooi georganiseerd. Nu geen normaal bordschaak mogelijk is, is er een alternatief opgezet: als extraatje een officieel online kampioenschap van Nederland voor deze categorie. 

Dit NK E-jeugd Online werd afgewerkt in de Schaakmatties Club op Chesskid.com 

Het speeltempo was anders dan bij het normale bordschaak (het speeltempo online was 5 minuten per persoon per partij + 5 sec per zet), maar de titels waren echt. Wie zou de eerste officiële online Kampioen en Kampioene tot en met 10 jaar van Nederland worden? Tommy Grooten uit Eindhoven werd winnaar met de mooie score van 6,5 uit 7.

Onze Limburgse deelnemer Sem Kok van SV Voerendaal kon tevreden zijn met zijn score. Hij behaalde 3 uit 7, toch bijna 50%. Op de bijgaande foto zien we Sem. Dit is een foto van vorig jaar; helaas hadden we geen recente foto ter beschikking. Volgende keer beter! Fleur Rijbroek (Tegelen) deed mee bij de meisjes en behaalde 2 punten. Van haar hebben we geen foto.

Uitslag NK E-jeugd zie website KNSB

Uitslag meisjes zie website KNSB

Overigens verzorgde IM Stefan Kuipers tijdens dit online kampioenschap een drie uur durende marathonuitzending op Twitch met live commentaar, analyses en standen. De Chess Queens Iozefina Werle en Anne Haast gaven elk een paar ronden gastcommentaar erbij. Ook Jan Werle kwam nog in de uitzending.

 

DELEN VIA:

Geen reacties op “Nederlands jeugdkampioenschap met Sem en Fleur”

Laat een reactie achter

Als antwoord op Some User