Geen Euregio jeugdtoernooien meer vanwege corona

Categorie: Jeugd Nieuws

De cyclus van Euregio-jeugdtoernooien kan helaas vanwege 'corona' niet voortgezet worden.

Het is heel jammer dat deze toernooiencyclus voor de jeugd afgebroken moet worden, maar vanwege 'corona' kan het niet anders.

Het ging tijdens het vierde seizoen van de Euregio-Cup en de Euregio-League juist steeds beter. Zo was er op 12 januari 2020 in Maastricht nog een recordaantal deelnemers van 60 en dat record werd in Houthalen op zondag 1 maart 2020 alweer verbeterd. Toen waren er 63 deelnemers.

Daarna kwam echter 'corona'. Er waren van het vierde seizoen op dat moment vijf toernooien gespeeld en er stonden er nog twee op het programma (in Aken en Eupen). Vanwege de coronacrisis gaat het niet lukken om die twee toernooien nog af te werken. In Nederland is het nu voorlopig, voor onbepaalde tijd, niet mogelijk om met meer dan 30 mensen in één ruimte samen te komen, en in België moet men verplicht spelen met een mondkapje op.

Toernooileider Arjan Smit laat weten: 'Het lijkt daarom het beste om de Euregio-cyclus 2019-2020 voortijdig te beëindigen en de prijzen uit te reiken op basis van de standen na het vijfde toernooi. Dit is geen charmante oplossing, waardoor we de laatste kansen van sommigen wegnemen, maar helaas kan het niet anders. Zodra de coronamaatregelen voorbij zijn in Nederland, België en Duitsland, hopen we de toernooien van de Euregio-Cup opnieuw op te starten'.

Esther Smael en Arjan Smit van de organisatie zorgen ervoor, dat de prijzen en de medailles bij de verenigingen terechtkomen, zodat de verenigingen deze uit kunnen reiken. Jammer genoeg geen gezamenlijke prijsuitreiking met foto's.

Op www.euregio-cup.eu zijn eindstanden te vinden, dus de standen na de vijfde ronde, van het vierde seizoen van de Euregio-Cup en Euregio-League. Hier onder in het kort een overzicht van de gespeelde toernooien.

Datum   Locatie Land Uitslagen Foto's
22 sept. 2019 Heerlen  Ned. Uitslagen Foto-album
24 nov. 2019 Stein Ned. Uitslagen Foto-album
15 dec. 2019 Herzogenrath Dui. Uitslagen Foto-album
12 jan. 2020 Maastricht Ned. Uitslagen Foto-album
1 maart 2020 Houthalen Bel. Uitslagen Foto-album

De Euregio-Cup is bestemd voor jongens en meisjes tot 14 jaar die les krijgen in Stap 1 of Stap 2.

De Euregio-League is voor jongens en meisjes van 14 jaar en ouder of les voor Stap 3 of hoger.

De spelers komen uit Zuid-Limburg en de aangrenzende plaatsen in België en Duitsland.

DELEN VIA:

Geen reacties op “Geen Euregio jeugdtoernooien meer vanwege corona”

Laat een reactie achter

Als antwoord op Some User