Foto's en filmpjes van scholierentoernooi in Maastricht

Categorie: Jeugd Nieuws

2019scholentoernooi23janVan het scholierentoernooi dat op woensdag 23 januari werd gehouden in Maastricht hebben we nu ook foto's en filmpjes ontvangen. Dit  was het derde toernooi in het kader van de toernooienreeks (Grand Prix) voor scholieren in Limburg.

Met 23 deelnemers was dit toernooi in de J.F.Kennedyschool te Maastricht goed bezet.

Voor de foto's en filmpjes zie foto-album

De directeur van basisschool J.F.Kennedy in Maastricht opende het toernooi door de eerste zet te spelen, daarna mochten alle spelers hun zetten tonen aan hun tegenstanders. Iedereen speelde in één groep. 

Zowel kinderen van het basisonderwijs als van het voortgezet onderwijs hadden zich voor dit toernooi aangemeld, wat het tot een mooi gemengde spelerslijst maakte. Na de 3e ronde werd de gemengde groep opgesplitst in drie groepen. De top werd gedomineerd door Jos en Giel Smael, Victor en Oscar Kuipers, Jerome Keil, Michel Nelissen, en Pol Caris. Na heel wat spanning door de vele gedeelde plaatsen wist uiteindelijk Giel Smael het toernooi te winnen, gevolgd door Oscar Kuipers, beiden met 6 uit 7.

Beste school met het totaal van 29,5 punten werd Basisschool Scharn Maastricht.

Uitslagen per groep: Voortgezet onderwijs: 1. Giel Smael, 2. Jos Smael, 3. Ivar 

Basisonderwijs Groep A: 1. Oscar Kuipers, 2. Pol Caris, 3. Casper v.d. Ven 

Basisonderwijs Groep B: 1. Jerome Keil, 2. Nils van Mansum, 3. Bram Eenhoorn

Beste Meisje: Inge 

Voor volledige uitslagen klik hier

De toernooienreeks voor scholieren is een initiatief om het schaken onder de jeugd te promoten. De toernooien worden georganiseerd door "Op zijn Plaats Schoolschaak & Coaching" van Cindy Harder en Gino de Mon. Zij zetten zich al jaren in voor het jeugdschaak en schoolschaak. Cindy Harder is tevens lid van de jeugdcommissie van de Limburgse Schaakbond.

Per regio in Limburg (Noord, Midden, Zuid) worden dit seizoen op woensdagmiddagen toernooien georganiseerd De punten per leerling en per deelnemende school zullen na elk toernooi bij elkaar worden opgeteld. Op het laatste toernooi van de betreffende regio wordt een Grand Prix uitgereikt.  Leerlingen van basisonderwijs (en voortgezet onderwijs) kunnen zich individueel inschrijven. Het seizoen 2018/2019 is het eerste seizoen van deze toernooienreeks.
DELEN VIA:

Geen reacties op “Foto's en filmpjes van scholierentoernooi in Maastricht”

Laat een reactie achter

Als antwoord op Some User