Basisschool uit Cadier en Keer in schoolkampioenschap Belgisch-Limburg

Categorie: Jeugd Nieuws

2019team20novemberOp woe. 20 nov. heeft een team van basis school De Keerkring uit Cadier en Keer meegedaan aan het schoolschaakkampioenschap van Belgisch-Limburg.

Het team van de school uit Zuid-Limburg werd begeleid door de bijj ons in Nederlands-Limburg bekende schakers / schaakdocenten Gino de Mon en Cindy Harder.

Het schoolschaakkampioenschap vond plaats op woensdag 20 november in Hamont-Achel (België); voor de organisatie tekende de Schaakliga Belgisch-Limburg. Het was het tweede jaar op rij dat vanuit Nederlands-Limburg een team meedeed aan dit kampioenschap. Vorig jaar behaalde het team van basisschool Scharn uit Maastricht de 2e plaats op het schoolschaakkampioenschap van Belgisch-Limburg.

Het team van De Keerkring eindigde in de middenmoot. Op welke plaats het team exact is geëindigd is ons nog niet bekend. De exacte eindstand volgt nog. Het team van De Keerkring bestond uit Joshua Drijer, Nick Drijer, Xavi Ummels en Felix Rathbun.

Voor foto-album (foto's en filmpjes) klik hier

Voor algemene informatie over dit kampioenschap, zie: Aankondiging

Hier onder een verslagje van de hand van Gino de Mon:

Om 14:05 begonnen de eerste partijen.

Het eerste wat ik in de eerste ronde gelijk zag, was Felix die met een lange arm een stuk van zijn tegenstander het bord af sloeg! Maaaaar... na een gevecht wist zijn tegenstander als nog te winnen. Joshua stond al snel veel beter en won zijn partij vrij makkelijk. Xavie won de dame, samen met de andere stukken. En na 50 maal "schaak!!" te roepen, won ook hij de partij...op de klok!! Nick was de enige die lang door bleef spelen met een mindere stelling. Hij wist dit lang genoeg vol te houden tot dat zijn tegenstander rustig maar zeker alles verloor, en Nick won hier mee dus ook de partij, en won het team 3-1!

De tweede ronde ging minder goed. Twee spelers verloren vrij snel. De andere twee hielden het wat langer  vol, maar ook zij verloren. Dus een 0-4 nederlaag.

In de derde ronde werden er spannende partijen gespeeld, en werd het 2-2. Gelijkspel dus!

In de allerlaatste ronde (7) namen alle jongens goed hun tijd, en waren Joshua, Nick, en Xavi alle drie na elkaar klaar. Felix had een harde partij, maar wist een dame voor te komen, met zijn tegenstander haar koning in gevaar! Helaas was dit niet genoeg om de winst binnen te halen, voordat de vermoeidheid overnam..

All-in-all een super toernooi, het was leuk voor iedereen, en wij zijn super trots op ons team van De Keerkring!