60 jonge schakers in derde toernooi van Euregio toernooienreeks

Categorie: Jeugd Nieuws
Beeld van het toernooi in Bilzen.
Beeld van het toernooi in Bilzen.

In de Euregio toernooienreeks voor de jeugd is zondag jl. het derde toernooi van dit seizoen gespeeld. Locatie was ditmaal Bilzen (België).

Fotoalbum toernooi Bilzen

60 jonge schakers trotseerden de barre winterkou door deze keer in Bilzen in België samen te komen. Het toernooi verliep uitstekend door de perfecte organisatie van Chess Bilzen en de deskundige leiding van Luc Cornet. Natuurlijk waren er prijsjes om uit te kiezen voor de twee spelers met de meeste punten in elk van de Cup-groepen (46 spelers) en de League (één groep van 14 spelers).

Groepswinnaars

Groepswinnaars bij de Cup waren Leoni en Olivia Cobben (Op Zijn Plaats), Niklas Ruwette (Brand), Edgar Asanian (Heerlen), Giel Klingeleers (Bilzen), Jack en Greg Herrygers (Bilzen). Bij de League werden Casper Hanssen (Houthalen) en Annelie de Koning (Maastricht) tot dagwinnaar gekroond.

Algemeen klassement

In het algemeen klassement wist Addison Jones van Op Zijn Plaats (UWC) bij de Euregio-Cup alleen de leiding te nemen. Zij nam meteen een voorsprong van 2 punten op een vijftal directe achtervolgers. Bij de Euregio-League kreeg lijstaanvoerder Ares Goovaerts van Heerlen gezelschap van het Duitse talent Alexander Fainberg. Zij hebben een voorsprong van 1 punt op Randy Joosten (Heerlen).

De Euregio toernooienreeks is opgedeeld in Euregio-Cup en Euregio-League. Euregio-Cup is bedoeld voor jongens en meisjes die les hebben voor Stap 1 en 2. Leeftijd geboren in 2011 of later. De Euregio-League is bedoeld voor jongens en meisjes die les hebben voor Stap 3 en hoger + jeugdspelers geboren in 2010 of eerder.

Het volgende toernooi is op zondag 17 maart. Er worden dit seizoen in totaal zeven van deze jeugdtoernooien gehouden.

Alle informatie is te vinden op de speciale website: Euregio jeugdtoernooien 

DELEN VIA:

Geen reacties op “60 jonge schakers in derde toernooi van Euregio toernooienreeks”

Laat een reactie achter

Als antwoord op Some User