Weer leuk Kroegloperstoernooi in Valkenburg

Categorie: Algemeen Nieuws
De toernooiwinnaars: v.l.n.r. Mick Godding, René Chappin en Paul Lemmens
De toernooiwinnaars: v.l.n.r. Mick Godding, René Chappin en Paul Lemmens

Zaterdag jl. vond het 23e Kroegloperstoernooi van De Juiste –Z- plaats. Het was voor de tweede maal op rij een wintertoernooi in Valkenburg.

Hieronder het verslag van Rob Zink (organisatie).

Fotoalbum

Rondje langs de velden

De week voor het toernooi maakte ik zoals gebruikelijk nog even een rondje langs de velden, in dit geval de kroegen en toen waren er 16 teams aangemeld, dus ik had alleen voor de 5e kroeg Het Pleintje geen goed nieuws. Als het zo bleef, zou ik van hun gastvrijheid geen gebruik hoeven maken. Maar ik liet alle opties open, er konden zich nog teams aanmelden!

Afmeldingen

De praktijk was net zoals vorig jaar helaas weerbarstig: op de avond vóór het toernooi had ik slechts 11 en 2/3 team. Er waren 4 teams afgemeld: De Vochtige Bananen (15 januari) Guitar Chess  16 januari), Fun 1 en Fun 2 (19 januari). Verder meldde Peter Mergelsberg zich af en bleef ik alleen over van mijn eigen team “Old and (not) so Wise” omdat Mariëlle Meijs en Roy Kluten wegens persoonlijke redenen toch niet mee konden doen. Datzelfde gebeurde met  René Chappin die als enige van zijn beide afgemelde Fun-teams overbleef. Ik zou dan met René Chappin een team van twee personen vormen en wij zouden kijken of we nog een derde man konden vinden! Goed plan, maar ook dit liep uiteraard (hoe kan het ook) anders…..

Improviseren

Zaterdagmorgen bleek dat Tobias Jacobs (SV Eijsden) toch niet zou afreizen vanuit Eindhoven en het onzeker was of Jos Broers kon komen schaken. En René Snoeck bleek ziek te zijn. Kortom weer een nieuwe uitdaging: 11 teams waarvan er 3 één persoon misten. Ikzelf ging de open plaats bij het Eijsdense team ”Lopers met Torenhoge verwachtingen” samen met Richard en Lucas invullen, René Chappin ging de open plaats bij De Winnaars van 2013 opvullen en Peter van Dinteren ging naar De Brakkelère, dat kon omdat Peter’s team “Blij dat ik (niet) glij” met 4 was. 11 teams compleet! Maar improviseren is mij niet vreemd, zeker als je weet dat dit al de 9e keer was dat ik dit KLT organiseerde!

Siberische omstandigheden

Wonderbaarlijk genoeg waren alle teams om 10:20 uur aanwezig ondanks Siberische weersomstandigheden (het was 7 graden onder nul toen ik om kwart over 9 thuis vertrok) en kon ik met mijn openingswoord bijna op tijd beginnen. Daarin speciale verwelkomingen voor “Het Kanoniek Ensemble’ die weer in volle glorie aanwezig waren (winnaars van 2010 en 2013 en sinds 2007 bijna elk jaar aanwezig) , Eric Brouwers, de geestelijke vader van dit toernooi die de speciale formule met speelkaarten en dobbelstenen bedacht heeft en dat op 28 augustus 1993 bij het eerste KLT toepaste, Wen Zheng die met een eigen studententeam “Gewoon Zuyd” meedoet en Tom Katoen die ook een eigen team op de been bracht met de schitterende naam “de Prachende Paffers”!  Verder chapeau voor de beide Eijsdense teams “Lopers met torenhoge verwachtingen” en “Paarden met PK’s”  De creatieve geesten hebben zichzelf weer overtroffen qua teamnamen!

Twee personen gememoreerd

Verder nog even de twee mensen memoreren die vorig jaar nog meegedaan hebben aan het KLT maar die ons helaas ontvallen zijn: Marlies Blom van SV de Raadsheer en Ed Vos van SV Voerendaal

Speciale dank aan Rob Janssen voor het bijhouden van de aan- en afmeldingen van de inschrijvingen op onze website! Er werd geschaakt in de kroegen Het Hoekje, Brasserie America en Michiel de Ruyter. Die laatste twee liggen naast mekaar recht tegenover het VVV-kantoor.

Opgewekt op weg

Zo ging iedereen opgewekt rond kwart voor 11 naar zijn eerste kroeg op zoek. Aan mij nog de taak om de vierde en vijfde kroeg Pub 13-i en het Pleintje minder goed nieuws te brengen: van hun diensten zou deze dag helaas geen gebruik worden gemaakt. Teleurstelling en berusting maar ook begrip bij beide kroegen… volgend jaar hopelijk beter! Toen ik bij Michiel de Ruyter weer arriveerde, kwam ik Jos Broers tegen die toch nog kon spelen. Peter van Dinteren was dus niet nodig maar vond het zo leuk bij de Brakkelère dat hij de hele dag bij hun bleef meedoen!

Groepsapp

Ik had een groepsapp in het leven geroepen met daarin de teamleiders van elke team om op deze manier snel te kunnen communiceren en schakelen indien nodig. Tot en met de tweede ronde ging het qua tijdschema perfect maar na de derde ronde liepen we bij Het Hoekje 20 minuten achter. Maar er kwam een pauze van een halfuur na de derde ronde, maar die was natuurlijk te kort voor de teams in Het Hoekje om nog redelijk te lunchen. Zo liepen we vanaf ronde 4 toch vertraging op. Ook het feit dat bij Michiel de Ruyter maar 3 teams waren ondergebracht, was de oorzaak dat men daar steeds eerder klaar was dan de beide kroegen met 4 teams. Uiteindelijk liep het toernooi een half uur uit en was iedereen om 6 uur weer bij het thuishonk Het Hoekje. Nadat alle dames per team (die uit diverse kaartspelen waren getrokken) opgeteld waren, kon om kwart over 6 de prijsuitreiking plaatsvinden.

Iedereen had een gezellige dag gehad en ging tevreden huiswaarts. En Max Luijten, uitbater van eetcafé Het Hoekje was ook zeer tevreden! De bierpakketten voor de prijswinnaars werden uitgereikt door Paul Lemmens, die sinds dit seizoen de nieuwe voorzitter is van SV de juiste -Z-

Toernooiwinnaar

Het toernooi werd weer gewonnen door “De winnaars van 2023” met dit verschil dat alleen Mick Godding en Paul Lemmens daarvan nu weer deel uitmaakten, René Chappin was gastspeler!

Plaats 2 en 3 werden beslecht na het gooien van de dobbelsteen!

Laatste werden de Brakkelère, ook na het werpen van de dobbelsteen!

Einduitslag

1 “De Winnaars van 2023”, 10 dames

René Chappin, Mick Godding en Paul Lemmens

2 “Blijk dat ik (niet) glij”, 8 dames, beter dobbelsteen gegooid

Frank Kerkhoffs, Fabian Miesen en Ron van Dinteren

3 “2 Manke Lopers + 1 Knol in de puree”, 8 dames

Eric Brouwers, Chris Herriger en Stefan Hagens

4-6 gedeeld: met 7 dames:

“Guus Gelök op un Krök”, Guus de Boer, Jules Daemen en Indy Rozenboom

“Gewoon Zuyd”, Wen Zheng, Reza de Vreede en Jarrid Illidge

“Paarden met PK’s”, Hugo de Bruijn, Han Hovens en Harm Hovens

7-8 met 6 dames

“De Prachende Paffers”

Tom Katoen, Philippe Pelzer en Mitchel Huijnen

“Loopers met torenhoge Verwachtingen”

Richard Vermeij, Lucas Huijnen en Rob Zink

9 “Het Kanoniek Ensemble” met 5 dames

Joep Nabuurs, Jeroen van de Put, Don Mestrom en Joey Hendriks

10 “de Pensionado’s”, 4 dames, dobbelsteen: 6

Frits Werts, Jean Spee en Rob Janssen

11 “De Bakkelére”, 4 dames dobbelsteen: 5

Peter van Dinteren, Huub Senden, Yvonne Bellefroid en Jos Broers

Iedereen had een gezellige dag gehad en ging tevreden huiswaarts. En Max Luijten, uitbater  van eetcafé Het Hoekje was ook zeer tevreden!

Om 19 uur verliet ik Het Hoekje omdat ik door mijn vrouw werd opgehaald, we moesten om 20:00 uur in Kerkrade zijn bij het Wijngrachtheater voor een avond nostalgische muziek van  “The Fortunate Sons”, een Tribute Band die alle Creedence Clearwater Revival-hits speelde!

In eetcafé het Hoekje bleef het nog lang onrustig en gezellig!

Met vriendelijke groet, namens SV de juiste -Z-

Rob Zink

DELEN VIA:

Geen reacties op “Weer leuk Kroegloperstoernooi in Valkenburg ”

Laat een reactie achter

Als antwoord op Some User