Vergaderen kan ook heel leuk zijn: 'Zinvol'. 'Goed gevoel'.

Categorie: Algemeen Nieuws

Vergaderen. Veel mensen hebben er een hekel aan. Maar het kan ook heel leuk zijn! 

Aan het eind van een bijeenkomst van zes clubs in Maastricht e.o. waren de reacties unaniem positief. De deelnemers werd aan het eind allemaal gevraagd wat ze ervan vonden. Daarop werd geantwoord: 'Goed gevoel'. 'Zinvol'. 'Erg leuk'.

Op woensdag 20 okt. jl. vond in wijkcentrum Het Ruweel in Malberg/Maastricht een bespreking plaats voor de zes schaakclubs van Maastricht e.o.

Deze bijeenkomst was georganiseerd door Frank Clevers, die in Maastricht van twee clubs lid is.  

Van al de zes uitgenodigde schaakverenigingen waren twee personen aanwezig, t.w. van de verenigingen De juiste -Z- (clublokaal in Reijmerstok), Sjaak Mat (Bunde), SV Eijsden (schaakt in Eijsden) en de drie in Maastricht gevestigde verenigingen, Schaakvereniging Maastricht (clublokaal in sporthal De Geusselt), ZwartWit (clublokaal in de wijk Pottenberg), en het Vrolijke Paardje (een vereniging die overdag schaakt; clublokaal in de wijk Daalhof).

Frank Clevers vond het goed om eens kennis te maken en te bezien wat de clubs voor elkaar zouden kunnen betekenen. In totaal hebben ze, op betrekkelijk korte afstand van elkaar, circa 175 leden.

Via het Huis voor de Sport Limburg en NOC*NSF werd een deskundig en ervaren persoon bereid gevonden om de avond te leiden in de persoon van Frans Laarmans uit Heer-Maastricht, procesbegeleider SPN (Sport Professionals Network). Dit wordt gesubsidieerd. Verder verleent de Limburgse Schaakbond in het kader van verenigingsondersteuning subsidie voor de zaalhuur van max. drie meetings.

De eerste meeting verliep erg plezierig en constructief. Na een voorstelrondje werd er in groepjes gebrainstormd over de vraag op welk gebied de clubs iets voor elkaar konden betekenen. Daar kwamen 10 onderwerpen uit, die betrekking hebben op a.) Competities en wedstrijden/toernooien, b.) organisatie; c.) jeugd.

De deelnemers doen nu een terugkoppeling binnen hun clubs en komen dan in een vervolgbijeenkomst in drie (thema-)groepjes bij elkaar om de onderwerpen uit te werken. Deze vervolgbijeenkomst is op woensdag 1 december.

Op de foto: procesbegeleider Frans Laarmans.   

DELEN VIA:

Geen reacties op “Vergaderen kan ook heel leuk zijn: 'Zinvol'. 'Goed gevoel'. ”

Laat een reactie achter

Als antwoord op Some User