Van de competitieleider: stand van zaken LiSB Competitie

Categorie: Algemeen Nieuws
Partij tussen Ruud Lemmers (Voerendaal 2) en Jan Heijenrath (Schaesberg 1). (foto Rick Wagemakers)
Partij tussen Ruud Lemmers (Voerendaal 2) en Jan Heijenrath (Schaesberg 1). (foto Rick Wagemakers)
Van Dai Heinen, de competitieleider van de LiSB-competitie voor clubteams, ontvingen we een bijdrage over de stand van zaken in de competitie.

Hoofdklasse

Met nog 2 speelronden te gaan is er nog genoeg spanning in de verschillende klassen. Laten we beginnen met de hoofdklasse waar het op een strijd tussen Heerlen en Schaesberg 1 lijkt uit te draaien. Maar ook regerend kampioen Venlo 1 is nog niet helemaal kansloos voor het prolongeren van hun titel. In de komende speelronde speelt Heerlen tegen Venlo en in de laatste ronde speelt Heerlen tegen Schaesberg 1. Vorig seizoen werd het kampioenschap pas in de laatste speelronde beslist en daar lijkt het dit jaar weer op uit te draaien.
Ook onderin is de strijd nog niet voorbij. Reuver was vorig jaar bijna Limburgs kampioen en staat nu op een degradatieplek. Dat geldt ook voor DJC Stein 1. Hun naaste concurrent Voerendaal 2 staat 2 punten voor.  

Eerste klasse 

In de eerste klasse is Maastricht hard op weg om kampioen te worden om naar de hoofdklasse te promoveren. Qua leden is het de grootste club van Limburg en een plek in de hoofdklasse is dan wel bijna een vereiste. De strijd om de tweede promotieplek gaat tussen´t Pionneke 1 en Kerkrade.´t Pionneke 1 won de onderlinge ontmoeting in de 5e ronde en staat nu 2 punten voor. Maar in de laatste ronde treft ´t Pionneke nog koploper Maastricht.
Voor Voerendaal 3 lijkt er een einde te komen aan het verblijf in de eerste klasse, want ze hebben na 5 ronden nog altijd geen punten. Voor de tweede degradatieplek komen maar liefst 4 teams in aanmerking. Op dit moment staat Tegelen op de 7e plaats, maar ze hebben slechts 1 punt achterstand op Leudal 1 en GESS 1. Horst zit minder in de gevarenzone met een voorsprong van 2 punten op Tegelen.

Tweede klasse

Vorig jaar werden ze kampioen in de 3e klasse en de titel in de tweede klasse lonkt voor Schaakmaat. Als ze in de volgende ronde winnen van runner-up DJC Stein 2 dan kunnen de tickets voor de eerste klasse geboekt worden. Voor de tweede promotieplaats richting eerste klasse gaat het tussen Bergen en DJC Stein 2. Degraderen uit de tweede klasse is niet mogelijk.

Derde klasse

In de derde klasse A lijkt het kampioenschap voor 't Stokpaardje een kwestie van tijd. Tegelen 2 en Schaakmaat 2 strijden om de overige podiumplaatsen.
Dubbel feest voor schaakvereniging Heerlen is dit jaar niet ondenkbaar. Heerlen 2 kan bijna het kampioenschap vieren in de derde klasse B en naaste achtervolgers Maastricht 3 en Sjaak Mat lijken het podium compleet te maken.
DELEN VIA:

Eén reactie op “Van de competitieleider: stand van zaken LiSB Competitie”

  1. dinsdag 23 april 2024 03:56

    Volgens het competitiereglement promoveert er maar één team uit de 1e klasse.
    Dit leidt ertoe dat er ook maar één team zal degraderen uit de hoofdklasse.

Laat een reactie achter

Als antwoord op Some User