Terry van der Veen schaakt nu bij Zitadelle Spandau - met succes

Categorie: Algemeen Nieuws
Terry van der Veen (links).
Terry van der Veen (links).

Leuk om af en toe eens iets te horen van oude bekenden uit Limburg die zijn “uitgevlogen”. En wat altijd weer opvalt: meestal hebben ze het schaken even op een laag pitje gezet, maar uiteindelijk gaan ze op hun nieuwe plek toch weer schaken.

Zo verging het ook Terry van der Veen. We kennen Terry nog uit de tijd dat hij lid was van de Venlose Schaak Vereniging. Zeker de liefhebbers uit Venlo en omgeving zullen zich Terry nog goed herinneren.

Een dezer dagen kwamen we per mail weer in contact met Terry en we hebben hem gevraagd of we op lisb.nl mochten melden hoe het hem vergaat.

Terry was ongeveer 20 jaar lid van de Venlose SV. Hij verhuisde 5,5 jaar geleden voor zijn werk naar Berlijn. Hij is nu 46 jaar en werkt bij Amazon als Program Manager in customer service. In zijn baan is hij verantwoordelijk voor het reduceren van kosten voor garantie en retouren.

Terry heeft na zijn verhuizing naar Berlijn een hele tijd niet geschaakt, maar besloot twee jaar geleden toch weer een club te zoeken en kwam terecht bij schaakvereniging Zitadelle Spandau. Deze vereniging heeft ongeveer 75 leden en het bevalt hem er prima. De club heeft iets heel bijzonders, zo meldt Terry. “Grappig is dat we op onze clubavond na afloop niet iets drinken, maar gezamenlijk uit eten gaan iedere week.”

Ze spelen met wisselend resultaat in de Oberliga

Leuk om te melden is dat Terry van der Veen onlangs Berliner Meister in Chess960 is geworden, een bijzondere prestatie aangezien er een deelnemersveld was met o.a. zeven FM's en een GM. Voor een bericht over dat kampioenschap klik hier

Overigens zal Terry van der Veen binnenkort weer in Limburg in actie komen. Hij heeft zich namelijk aangemeld voor het 14e BPB Limburg Open (29 mei t/m 1 juni) in Maastricht

 

 

DELEN VIA:

Geen reacties op “Terry van der Veen schaakt nu bij Zitadelle Spandau - met succes”

Laat een reactie achter

Als antwoord op Some User