Team Zuid-Limburg presteert naar tevredenheid in EK voor clubteams

Categorie: Algemeen Nieuws
V.l.n.r. Luc Zimmermann, Sander Bachaus en Lennert Lenaerts.
V.l.n.r. Luc Zimmermann, Sander Bachaus en Lennert Lenaerts.

Het team Zuid-Limburg kan tevreden terugzien op de European Club Cup, ofwel het Europees kampioenschap voor clubteams.

Het team van Zuid-Limburg was een van de zes Nederlandse teams in dit kampioenschap. 

Er werd gespeeld van 9-17 november in Ulcinj (Montenegro) 

Het team van Zuid-Limburg behaalde de 54e plaats (gedeeld 50e) met 5 punten uit 7 wedstrijden. Het team was als 59e geplaatst en heeft dus naar tevredenheid gepresteerd. De laatste ronde werd een overwinning en een mooie afsluiting van een leuke week waarin de spelers weer nieuwe schaak- en levenservaringen hebben opgedaan. En ze hebben van de organisatie een mooi certificaat voor deelname aan de European Club Cup gekregen.

Het team werd gevormd door Lennert Lenaerts, Ruud van Meegen, Luc Zimmermann, Marcel Winkels, Bob Merx en Sander Bachaus.

Een knap resultaat werd vooral behaald door Lennert Lenaerts. Tegen een gemiddelde tegenstand van ELO=2365, onder wie 1 GM, 3 IM's en 2 FM's scoorde hij maar liefst 4.5 uit 7 en verloor geen enkele partij. Hij behaalde daarmee een IM-norm. Dit is zijn tweede IM-norm. Het is echter wel een norm over 7 ronden (de vorige was over 9 ronden). In totaal moeten de normen over 27 partijen gaan. Lennert heeft nu dus nog normen over 11 partijen nodig. In de praktijk zullen dit nog twee normen zijn (deze mogen dus ook allebei over 7 ronden gaan). Verder moet hij op enig moment een virtuele rating van 2400 hebben gehad om de IM-titel te kunnen aanvragen, maar daar werkt hij aan (hij heeft nu 2329) 

Zie ook:

Toernooisite 

DELEN VIA:

Geen reacties op “Team Zuid-Limburg presteert naar tevredenheid in EK voor clubteams”

Laat een reactie achter

Als antwoord op Some User