Schaakvereniging Maastricht deelt spellen uit in de stad

Categorie: Algemeen Nieuws
Schaken in de horeca van Maastricht. In het midden clubvoorzitter Frank Clevers
Schaken in de horeca van Maastricht. In het midden clubvoorzitter Frank Clevers

In het kader van haar clubproject genaamd 'Vitaliteit en Verbinding' deelt Schaakvereniging Maastricht schaakspellen uit in de stad.

Vitaliteit en Verbinding is een van de motto's van Schaakvereniging Maastricht:

  • Schaken bevordert de mentale Vitaliteit; het houdt de hersens lenig en scherp.
  • Schaken bevordert ook Verbinding. Het brengt mensen met elkaar in contact. Iedereen kan dit met elkaar doen: jongeren met ouderen; mensen met een beperking met validen; jongens met meisjes; mannen met vrouwen. Kortom: mensen van alle mogelijke nationaliteiten, culturen en sociale klassen kunnen met elkaar schaken. Schaken verbindt!

Schaakvereniging Maastricht heeft voor het project een bijdrage verkregen van de Stichting Maastricht Vitale Stad, uitvoerder van het Maastrichts Sportakkoord, aangezien het project past binnen de uitgangspunten van het ‘Lokaal Sportakkoord Maastricht’.

Nadat de vereniging zelf eerst 40 nieuwe schaakspellen had aangeschaft, worden nu de oude borden en stukken op allerlei locaties uitgedeeld. Dit is op plekken waar veel verschillende mensen komen, mensen die elkaar nog niet (goed) kennen en die door het spelen van een partijtje met elkaar verbonden worden. Dit beantwoordt aan het idee: bevorderen van Vitaliteit en Verbinding. Dit is bij scholen, buurthuizen, cafés, verzorgingshuizen en alle mogelijke andere ontmoetingsplekken in heel Maastricht.

Meer op de website van Maastricht

DELEN VIA:

Geen reacties op “Schaakvereniging Maastricht deelt spellen uit in de stad”

Laat een reactie achter

Als antwoord op Some User