Schaakclub EWS (Weert) beëindigt activiteiten

Categorie: Algemeen Nieuws
Simultaan grootmeester Hort bij het 60-jarig bestaan.
Simultaan grootmeester Hort bij het 60-jarig bestaan.

De Weerter schaakclub EWS beëindigt na dit seizoen haar activiteiten.

De overgebleven leden zagen zich hiertoe genoodzaakt vanwege het tekort aan (actieve) leden. De interne competitie was dit seizoen in feite alleen nog een vierkamp.

EWS (Eerste Weerter Schaakclub) heeft bestaan sinds 1937.

Op de bijgaande foto is grootmeester Vlastimil Hort te zien die een simultaan gaf bij gelegenheid van het 60-jarig bestaan in 1997.

Een van de bekendste leden in de rijke historie van de club was voorzitter Johnny Hoes en de vereniging bracht sterke spelers voort onder wie Bas van de Plassche. 

DELEN VIA:

Eén reactie op “Schaakclub EWS (Weert) beëindigt activiteiten”

  1. zondag 09 juni 2024 21:30

    Dat Johnny Hoes ook in de schaakwereld van Weert actief was, heb ik nooit geweten, maar het is wel interessant. Ik kende hem van de bridgewereld van Weert, die veel groter was en is dan de schaakwereld van Weert. Hij nodigde geregeld spelers van de jongerenbridgeclub Verkeerd Gesneden bij hem thuis uit. Ze mochten zelfs in zijn 25-meterbad zwemmen. Verkeerd Gesneden was nog succesvoller dan de algemene bridgeclub Weert onder Jo Beljaars. De meeste spelers van VG haalden later minimaal tweededivisieniveau. De grootste van allemaal was Rob van Wel, die in 1987 wereldkampioen viertallen voor spelers tot en met 25 jaar werd, met Jan Jansma als partner, en Enri Leufkens, Berry Westra, Wubbo de Boer en Marcel Nooijen als teamgenoten. Een andere telg van VG, Hans van Alebeek, haalde wereldfaam in commercieel opzicht. Hij was vele jaren een van de kopstukken van Nike, met Amsterdam en Portland als standplaatsen. Een jaar of vijf geleden trad hij toe tot een select gezelschap, dat zakenlieden bijschoolt op de fameuze universiteit van Stanford. Ook Van Alebeek kwam bij Hoes over de vloer voor oefenwedstrijden in de beginjaren '80.

Laat een reactie achter

Als antwoord op Some User