Schaken overdag: simultaan door Jacob Perrenet

Categorie: Algemeen Nieuws

Een simultaan op een doordeweekse middag? Zijn daar genoeg liefhebbers voor? Jazeker! Jacob Perrenet gaf dinsdag een simultaan aan 10 borden in Maastricht.

In de wijk Heugem in Maastricht is onlangs 'n soort "schaakcafé" gestart, een initiatief van de Stichting Smile (SMILE staat voor Sport, Meet, Integration, Lifestyle en Enjoy) in samenwerking met Schaakvereniging Maastricht.

Er wordt elke dinsdagmiddag geschaakt vanaf 15:00 uur in de kantine van de voetbalclub op sportpark Heugem. Schaakvereniging Maastricht heeft het schaakmateriaal beschikbaar gesteld en is elke week met een vrijwilliger aanwezig.

Voor meer informatie zie website SMILE.

De reeks schaakmiddagen voor de groep liefhebbers werd op dinsdag 2 november afgewisseld met een simultaan door Jacob Perrenet uit Maastricht. Hij gaf simultaan aan 10 borden. Na drie uur schaken had hij een score van 7 uit 10; 6x winst; 2x remise (tegen Frank Clevers en Mark Bremers) en 2x nederlaag (tegen Jack Kools en Majo Nelissen).

Een simultaan geven is een pittige opgave; dank aan Jacob Perrenet dat hij dit heeft willen doen en daarmee aan schaakpromotion heeft gedaan.

Op de foto: Jacob Perrenet tijdens zijn rondje langs de borden.

Bekijk het fotoalbum

DELEN VIA:

Geen reacties op “Schaken overdag: simultaan door Jacob Perrenet”

Laat een reactie achter

Als antwoord op Some User