Schaakcafés gestart in Maasbracht en Maastricht

Categorie: Algemeen Nieuws

In Maasbracht en in Maastricht is een begin gemaakt met 'schaakcafés'.

Maasbracht 

Schaakverenging ‘t Stokpaardje in Maasbracht heeft samenwerking gezocht met de plaatselijke horeca, om te komen tot een 'schaakcafé', waar men overdag en 's avonds tijdens openingstijden vrij een potje kan schaken. Grand Café Aemilius, Molenweg 30, t.o. de Markt in Maasbracht wilde hier graag aan meewerken. ‘t Stokpaardje heeft vervolgens borden en stukken ter beschikking gesteld. Iedereen kan vrij een partijtje schaken in een ongedwongen en gezellige sfeer onder het genot van een hapje en/of een drankje. De vereniging hoopt hiermee de schaaksport te promoten.

Voor meer informatie zie website 't Stokpaardje.

Maastricht

In Maastricht is onlangs eveneens een schaakcafé begonnen en wel op de dinsdagmiddag vanaf 15:00 uur in de kantine van de voetbalclub op sportpark Heugem. Dit is een initiatief van de Stichting Smile (SMILE staat voor Sport, Meet, Integration, Lifestyle en Enjoy) samen met Schaakvereniging Maastricht. De vereniging heeft het schaakmateriaal beschikbaar gesteld en is elke week met een vrijwilliger aanwezig.

Voor meer informatie zie website SMILE.

Op de foto: op de bovenste foto twee schakers in Heugem-Maastricht, lekker buiten in het zonnetje. Op de onderste foto's het schaken  bij Grand Café Aemilius in Maasbracht. 

DELEN VIA:

Geen reacties op “Schaakcafés gestart in Maasbracht en Maastricht”

Laat een reactie achter

Als antwoord op Some User