Reünie van schaakclub De Witte Dame Grubbenvorst

Categorie: Algemeen Nieuws
Het team van de St. Janschool werd kampioen van Nederland bij de lagere scholen in 1974.
Het team van de St. Janschool werd kampioen van Nederland bij de lagere scholen in 1974.

Op zaterdag 10 september vindt een reünie plaats van schaakclub De Witte Dame. Deze vereniging werd circa 50 jaar geleden opgericht, kort na de grote Match van de Eeuw tussen Fischer en Spassky die voor een schaakhausse in de hele wereld zorgde.

In de jaren ’70 werd Grubbenvorst een schaakdorp. De St. Janschool en de Reuveltschool (met spelers die allemaal lid waren van de schaakclub) werden in 1974 en 1975 zelfs kampioen van Nederland bij de lagere scholen.

Het jaarlijkse jeugdtoernooi van De Witte Dame trok op z’n hoogtepunt liefst 240 deelnemers. De vereniging uit Grubbenvorst was gedurende een bepaalde periode een van de grootste en actiefste clubs van Limburg.

De Witte Dame heeft ca. 40 jaar bestaan.

Er komt een reünie op zaterdag 10 september met een leuk programma: o.a. een simultaan door FM Egbert Clevers, een lezing over de match van 1972 Fischer-Spassky (dit jaar precies 50 jaar geleden) en natuurlijk een hapje en een drankje. Ook wordt er een herinneringsboekje gemaakt dat op deze dag ten doop wordt gehouden.

Organisator van de reünie is een van de oprichters van de club, Frank Clevers. Hij heeft al veel oud-leden getraceerd. Maar nog lang niet iedereen. Ben jij (of u) oud-lid? Meld het dan s.v.p. op  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zie ook:

artikel over De Witte Dame in boek '75 jaar schaken in Limburg'

 

DELEN VIA:

Geen reacties op “Reünie van schaakclub De Witte Dame Grubbenvorst”

Laat een reactie achter

Als antwoord op Some User