Prijs uitgereikt aan Tegelse Schaak Vereniging, Club van het Jaar

Categorie: Algemeen Nieuws

Aan de Tegelse Schaak Vereniging is de prijs uitgereikt in verband met de benoeming tot Club van het Jaar.

Op dinsdag 26 november 2019 werd de prijs die hoort bij de titel Club van het Jaar van het seizoen 2018-2019 door het bestuur van de LiSB uitgereikt aan de Tegelse SV.

Het was al enkele maanden bekend dat de Tegelse Schaak Vereniging was uitgeroepen tot Club van het Jaar. De bekendmaking werd gedaan tijdens de Algemene Leden Vergadering op zaterdag 21 september.

De Tegelse Schaak Vereniging was genomineerd door de vorige winnaar, Blerick. Deze voordracht werd unaniem gesteund door het LiSB-bestuur. De voornaamste motivering voor deze benoeming ligt op het gebied van jeugdschaak. Niet alleen omdat Tegelen anno 2019 hard aan de weg timmert op het gebied van jeugdbeleid en deze expertise deelt met schaakverenigingen uit de omgeving. Maar ook omdat de Tegelse SV momenteel samenwerkt met andere Limburgse verenigingen op het gebied van de Jeugd Grand Prix en het Limburgs Kampoenschap voor de jeugd.

En, de reden die misschien wel de doorslag heeft gegeven, is dat Tegelen nooit is gestopt met het stimuleren van de jeugd en promotie van het schaken. Ook toen het slecht ging met (jeugd)ledenaantallen is de inzet van Tegelen op dat gebied altijd de volle 100 procent geweest. De benoeming werd tijdens de najaarsvergadering van de LiSB onder luid applaus ontvangen en gesteund.

De prijsuitreiking heeft plaatsgevonden op dinsdag 26 november tijdens een clubavond van de winnende vereniging.

Op deze feestelijke clubavond gaf talent Siem van Dael van de Tegelse SV een simultaan aan 29 deelnemers. Het resultaat mag er zijn: 26x winst, 2x remise (tegen Piet Leenders en David Vergeest) en 1x verlies (tegen Geert Hovens). Een resultaat van 92%.

Voor reglement Club van het Jaar en erelijst klik hier

Op de foto: Bestuurslid LiSB Ynze Mengerink reikt de prijs uit aan jeugdlid Alexandra Giesen.

DELEN VIA:

Geen reacties op “Prijs uitgereikt aan Tegelse Schaak Vereniging, Club van het Jaar”

Laat een reactie achter

Als antwoord op Some User