Piet Hoeben, Rob Timmermans koninklijk onderscheiden

Categorie: Algemeen Nieuws
Piet Hoeben (links) en Rob Timmermans.
Piet Hoeben (links) en Rob Timmermans.

Piet Hoeben en Rob Timmermans van de Tegelse Schaak Vereniging hebben een koninklijke onderscheiding ontvangen.

Zij werden allebei benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ze ontvingen de onderscheiding uit handen van burgemeester Antoin Scholten van de gemeente Venlo in het kader van de jaarlijkse traditionele Lintjesregen. 

Hier onder een toelichting, overgenomen van de website van de gemeente Venlo.

P.L.J. (Piet) Hoeben (73) uit Tegelen

Sinds 1983 is de heer Hoeben medeoprichter en voorzitter (1983-2021) van en vrijwilliger bij de Tegelse Schaakvereniging. Hij organiseert allerlei toernooien voor jong en oud. Daarnaast is hij jeugdtrainer en aanspreekpunt voor het huidige bestuur. Vanaf 2010 is de heer Hoeben medeoprichter en bestuurslid van ontmoetingscentrum ‘De Glazenap’ in de aandachtswijk Op de Heide in Tegelen. Hij kocht het gebouw samen met zijn broer om er een café van te maken, maar vanwege gezondheidsklachten van hun echtgenotes moesten ze stoppen. Uiteindelijk besloot hij in 2010 om er een ontmoetingscentrum van te maken en inmiddels gebruiken verschillende verenigingen het centrum.

Daarnaast is hij gesprekspartner voor de gemeente en heeft hij ervoor gezorgd dat er een klimaat- en leefstijlakkoord kwam voor de wijk. Ook heeft hij ervoor gezorgd dat jongerencentrum Picus bleef bestaan door het onderdeel te maken van het ontmoetingscentrum, zodat deze voorziening voor de jeugd toegankelijk bleef. Hij kan met recht een verbinder worden genoemd voor de wijk Op de Heide. De heer Hoeben is in 2018 benoemd tot lid van verdienste van de Limburgse Schaakbond.

R.M.G. (Rob) Timmermans (74) uit Tegelen

De heer Timmermans is sinds 1983 medeoprichter/secretaris (1983-2003) /voorzitter (2005-2010) van en vrijwilliger bij de Tegelse Schaakvereniging (TSV). Hij is jeugdtrainer. Daarnaast organiseert hij mede toernooien zoals het herfsttoernooi en de Limburgse Jeugdkampioenschappen. Vanaf 2007 is de heer Timmermans vrijwilliger bij, bestuurslid/tweede penningmeester (sinds 2011) en vicevoorzitter (sinds 2016) van Zangvereniging Vriendenkring Steyl. Hij is lid van diverse commissies en organiseert activiteiten en concertreizen. Ook is hij contactpersoon voor verenigingen en culturele gezelschappen en ondersteunt hij bij promotionele zaken. Voorts verricht hij hand- en-spandiensten en is hij baritonzanger.

DELEN VIA:

Geen reacties op “Piet Hoeben, Rob Timmermans koninklijk onderscheiden”

Laat een reactie achter

Als antwoord op Some User