Piet Hoeben benoemd tot Lid van Verdienste Limburgse Schaakbond

Categorie: Algemeen Nieuws
Piet Hoeben (links) en LiSB-voorzitter Walter Kunstek.
Piet Hoeben (links) en LiSB-voorzitter Walter Kunstek.

Piet Hoeben uit Tegelen is benoemd tot Lid van Verdienste van de Limburgse Schaakbond. Dit gebeurde op zaterdag 17 maart tijdens de Algemene Leden Vergadering in Stein. Van harte proficiat!!

Piet Hoeben is al sinds 1982 volop actief in de schaakwereld.

Eind 1982 heeft hij het initiatief genomen om een schaakclub in Tegelen op te richten.

Nog steeds is hij de drijvende kracht; dit dus al ruim 35 jaar!!

De Tegelse Schaak Vereniging is al die jaren onder zijn bezielende leiding een bloeiende vereniging, zowel qua jeugd als senioren. De vereniging heeft een goede organisatiestructuur met veel vrijwilligers (bv. de nodige jeugdtrainers), een grote deelname aan de LiSB Bondscompetitie voor teams, de organisatie van de Limburgse jeugdkampioenschappen, de organisatie van een jeugdtoernooi (het Herfsttoernooi) en de organisatie van een toernooi voor senioren (het A74-toernooi).

De Tegelse SV heeft de nodige talenten voortgebracht dankzij de aandacht voor de jeugd.

Piet Hoeben heeft altijd heel veel aandacht gehad voor de jeugd. Hij zet er zich bijvoorbeeld ook nog steeds voor in dat er centrale trainingen plaatsvinden voor de talenten (In het seizoen 2017-2018 bestaat de mogelijkheid voor jeugdspelers om mee te doen aan trainingen van Boris Friesen in Tegelen)

In het seizoen 1992-1993 werd de Tegelse Schaak Vereniging de eerste Club van het Jaar van de LiSB. Dat was destijds mede dankzij Piet Hoeben. Nu anno 2018 is de Tegelse SV nog altijd een van de beste clubs van Limburg en dat is nog steeds mede dankzij.... Piet Hoeben.

De LiSB kent drie onderscheidingen, t.w. die van Erevoorzitter, Erelid en Lid van Verdienste. De onderscheiding Lid van Verdienste kan door het bestuur van de LiSB worden toegekend aan personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor het schaken in (een bepaald deel van) Limburg. 

DELEN VIA:

Geen reacties op “Piet Hoeben benoemd tot Lid van Verdienste Limburgse Schaakbond”

Laat een reactie achter

Als antwoord op Some User