Philippe Ramaekers opnieuw winnaar Open Maastrichts Zomer Kampioenschap

Categorie: Algemeen Nieuws
Philippe Ramaekers. (foto: Frank Clevers).
Philippe Ramaekers. (foto: Frank Clevers).

Philippe Ramaekers uit Maastricht is net als vorig jaar winnaar geworden van het Open Maastrichts Zomer Kampioenschap (OMZK).

In het Open Maastrichts Zomer Kampioenschap (OMZK) werd op acht achtereenvolgende dinsdagavonden gespeeld in buurtcentrum De Romein in de wijk Pottenberg in Maastricht, het clublokaal van schaakvereniging ZwartWit.

Er werd gespeeld met verschillende speltypen: drie speelavonden met tempo standaard (één partij per avond), drie speelavonden rapidschaak (20 minuten per persoon per partij) en twee avonden snelschaak (5 minuten per persoon per partij). Dus voor elk wat wils: snel, minder snel en langzaam.

De achtste en laatste speelavond werd gespeeld op dinsdag 20 augustus (rapidschaak). Philippe Ramaekers ging die avond in met een flinke voorsprong in het algemeen klassement en wist deze vast te houden, zodat hij aan het eind van de avond gehuldigd kon worden als Open Maastrichts Zomer Kampioen..

Aan het OMZK kon iedereen meedoen, ook niet-leden. Men hoefde niet elke dinsdag te komen. Opvallend was dat de vereniging ZwartWit de nodige nieuwe schakers kon verwelkomen. Over acht avonden genomen hebben in totaal 18 spelers meegedaan.

De eindstand in het algemeen klassement aan kop:

1. Philippe Ramaekers

2. Hein de Boer

3. Jephte Lafour

4. Maarten-Jan Oosterman

5. Ronald Nelissen

DELEN VIA:

Geen reacties op “Philippe Ramaekers opnieuw winnaar Open Maastrichts Zomer Kampioenschap”

Laat een reactie achter

Als antwoord op Some User