Ook ‘de Schaaksenatoren’ online

Categorie: Algemeen Nieuws

Het aantal schakers in Limburg dat online schaakt blijft maar toenemen. De nieuwste loot aan de stam is de club onder de naam ‘de Schaaksenatoren’.

‘De Schaaksenatoren’ is een originele naam voor een bijzonder clubje schakers van redelijk gevorderde leeftijd. Ze heten niet alleen zo online, maar deze naam dragen ze ook in het normale leven bij bordschaak.

De club is een paar jaar geleden opgezet door enkele schakers die graag overdag wilden schaken en bestaat inmiddels uit 14 personen van middelbare en respectabele leeftijd, lid van de verenigingen SV Schaesberg en SV Voerendaal en enkele thuisschakers. Ze schaken op maandagen vanaf 14.00 uur in café Keulen in Klimmen. Dan wordt een onderlinge competitie gespeeld. Ze schaken dan ieder drie partijtjes rapidschaak van 25 minuten per persoon per partij.

Op bijgaande foto zien we enkele heren in actie in café Keulen in Klimmen, in de tijd vóór corona toen er nog bordschaak gespeeld kon worden.

Nu het gewone bordschaak vanwege ‘corona’ niet mogelijk is en de senatoren het schaken niet kunnen laten, zetten de senatoren hun schaakactiviteiten online voort op Chess.com. Daar zijn ze bij ‘Clubs’ te vinden onder de naam ‘Schaaksenatoren’. Ze schaken elke maandag om 14.00 uur online. Zo blijven ze elkaar dus toch ontmoeten, is het niet in het café dan maar op internet. Het aantal deelnemers online is lager dan op de ‘normale’ maandagmiddag in café Keulen en niet elke senator is ervan gecharmeerd om op internet te schaken. Maar de senatoren hopen toch dat hun clubje online langzaam maar zeker groeit.

Een leuk nieuwtje tot slot: de senatoren gaan proberen met een schaaksenatorenteam in de LiSB-competitie te spelen, mits daar voldoende belangstelling voor is, en laten we hopen dat de LiSB-competitie weer gauw op een normale manier gespeeld kan worden.

 

DELEN VIA:

Geen reacties op “Ook ‘de Schaaksenatoren’ online”

Laat een reactie achter

Als antwoord op Some User