Nieuwe opzet bondscompetitie komend seizoen: ALV gaat akkoord

Categorie: Algemeen Nieuws

Op de Algemene Leden Vergadering (ALV) van de Limburgse Schaakbond op zaterdag 17 maart is het voorstel voor de nieuwe LiSB bondscompetitie voor clubteams in z'n geheel aangenomen.

Op de foto: voorzitter Walter Kunstek van de LiSB (midden op de foto) aan het woord tijdens de ALV van zaterdag 17 maart (links Ynze Mengerink, rechts Arthur Hendrickx).

Omdat de LiSB-competitie en de KNSB-competitie volledig van elkaar losgekoppeld worden (besluit KNSB), is er door een werkgroep van de LiSB een aantal voorstellen tot implementatie gedaan voor de LiSB-competitie (de werkgroep bestond uit Joost de Bruin Maastricht, Ruud Lemmers Voerendaal, Dirk Bergmans Blerick en competitieleider Ynze Mengerink van de LiSB).

Op de ALV van zaterdag 17 maart in Stein is het voorstel voor de nieuwe LiSB-competitie in zijn geheel aangenomen. 

De belangrijkste consequenties:

1. Vanaf het seizoen 2018-2019 gaat de promotieklasse van de LiSB-competitie anders heten, namelijk Hoofdklasse. Promotie naar de KNSB is niet meer een consequentie van het kampioenschap. Elk team heeft vrije inschrijving in de KNSB.

2. De kampioen van de Hoofdklasse mag zich kampioen van (Nederlands) Limburg noemen.

3. In de Hoofdklasse gaat net als in de 1e en 2e klasse gespeeld worden met 6 personen per team. Alleen in de 3e klasse wordt dus nog met 4 personen per team gespeeld.

4. Speeldata LiSB zondagen en KNSB zaterdagen zoveel mogelijk in gescheiden weekenden. Voor het seizoen 2018-2019 zijn er geen overeenkomstige weekenden geagendeerd.

5. Een voorstel van de ALV om een algemeen Limburgs kampioenschap te organiseren (dus kampioen Belgisch en Nederlands Limburg die in een match gaan uitmaken wie Limburgs kampioen wordt) werd positief ontvangen en de competitieleider gaat kijken of en hoe dit te implementeren is.

De belangrijkste consequentie is voor de promotieklasse. In het lopende seizoen (2017-2018) zullen er twee teams degraderen uit de promotieklasse. De indelingen voor volgend jaar (voor meer details klik hier)

DELEN VIA:

Geen reacties op “Nieuwe opzet bondscompetitie komend seizoen: ALV gaat akkoord”

Laat een reactie achter

Als antwoord op Some User