Mijlpaal voor Limburg Open: nu al 100 aanmeldingen

Categorie: Algemeen Nieuws

2019GMsipkeernstVoor het 14e Limburg Open in Maastricht (29 mei t/m 1 juni) hebben zich al 100 spelers aangemeld onder wie twee grootmeesters.

Het Limburg Open wordt zoals elk jaar gespeeld tijdens het pinksterweekeinde, van vrijdagavond tot en met tweede pinksterdag. Dit jaar is dat van vrijdag 29 mei tot en met maandag 1 juni 2020.

Elk jaar komen er spelers van alle speelsterkten uit alle windstreken om zich in Maastricht lekker onder te dompelen in de schaakwereld en in de prachtige, bourgondische en historische stad met zijn schitterende heuvelachtige omgeving.

Het toernooi is inmiddels een begrip in het Nederlandse toernooischaak. Vorig jaar waren er 451 deelnemers uit 20 landen onder wie 10 grootmeesters. Iedereen kan meedoen, want er zijn meerdere groepen voor alle speelsterkten. Ook zijn er altijd veel jeugdspelers. Ook is er een speciale groep voor 60-plussers (veteranen); zij spelen 5 ronden in plaats van 7.

De eerste magische grens, die van 100 leden, is nu al bereikt en de eerste grootmeesters hebben zich ook al aangemeld, t.w. GM Mikhail Gurevich en GM Sipke Ernst (zie foto).

Het totale prijzengeld bedraagt 10.000 euro. Hoofdsponsor is Bruls Prefab Beton

Speellocatie is sporthal De Geusselt in Maastricht vlakbij het stadion van MVV.

Het 14e Limburg Open geldt tevens als het 91e officiële Kampioenschap van Limburg van de Limburgse Schaakbond. In dit open toernooi gaat de Limburgse titel naar het hoogst geëindigde lid van de Limburgse Schaakbond.

Op de toernoosite van het Limburg Open is alle informatie te vinden. Voor de toernooisite klik hier

Voor historisch overzicht Limburgse kampioenen klik hier

DELEN VIA:

Geen reacties op “Mijlpaal voor Limburg Open: nu al 100 aanmeldingen”

Laat een reactie achter

Als antwoord op Some User