Mededelingen over laatste ronde LiSB-competitie

Categorie: Algemeen Nieuws

De laatste ronde van de LiSB-competitie 2023-2024 voor clubteams wordt dit seizoen gezamenlijk gespeeld op één locatie, in Helden.

De slotronde is van 2001 tot en met 2019 steeds gezamenlijk gespeeld. Daarna gooide ´corona´ roet in het eten. Nu wordt de traditie dus weer in ere hersteld. 

Locatie Kerkeböske

De slotronde staat gepland op zondag 9 juni, aanvang 13:00 uur in het Kerkeböske in Helden, waar de vereniging HSDV net als vóór corona de organisatie op zich neemt in samenwerking met de LiSB.

Schaakmateriaal

Het materiaal waarmee gespeeld wordt, moet door de teams zelf worden meegenomen. Elk team moet de helft van het benodigde materiaal meenemen (een team van bijvoorbeeld 8 spelers dient dus 4 borden, 4 sets stukken en 4 klokken mee te nemen).

Wie geen materiaal bij zich heeft, kan dus niet spelen en verliest dus reglementair de helft van de wedstrijd.

Promotie / degradatie 

Sommige mensen hebben opgemerkt dat er volgens het competitiereglement maar één team uit de 1e klasse promoveert en dat er dus ook maar één team uit de hoofdklasse degradeert. Die opmerking is begrijpelijk, want het reglement zegt dat inderdaad. Echter, het reglement is nog gebaseerd op twee eerste klassen en klopt eigenlijk niet omdat er dit seizoen maar één eerste klasse is. Voor de duidelijkheid: dit seizoen zullen er uit zowel de hoofdklasse als de eerste klasse twee teams degraderen. Er zullen dus ook twee teams promoveren uit zowel de eerste klasse als de tweede klasse.

Gehele regeling

Voor de goede orde volgt hier de gehele promotie- en degradatieregeling.

Hoofdklasse

Deze klasse bestaat uit 8 teams. De winnaar is Limburgs kampioen. De nummers 7 en 8 degraderen naar de eerste klasse.

Eerste klasse

Deze klasse bestaat uit 8 teams. De nummers 1 en 2 promoveren naar de hoofdklasse. De nummers 7 en 8 degraderen naar de tweede klasse.

Tweede klasse

Deze klasse bestaat uit 10 teams. De nummers 1 en 2 promoveren naar de eerste klasse. Degraderen uit de 2e klasse is niet mogelijk.
In deze klasse worden 7 ronden gespeeld; dus niet alle teams spelen tegen elkaar. Omdat veel teams graag duidelijkheid willen hebben over de data van uit- en thuiswedstrijden, heeft de competitieleider de indeling gemaakt t/m ronde 6. De indeling voor de 7e (laatste ronde) is bekendgemaakt na afloop van de 6e ronde. Kijk voor die indeling op deze hyperlink:

Tweede klasse

Derde klasse A en B
Beide klassen bestaan uit 8 teams; de indeling is zoveel mogelijk op geografische ligging gemaakt. De winnaar van elke groep kan niet promoveren en degraderen is ook niet mogelijk.

DELEN VIA:

Geen reacties op “Mededelingen over laatste ronde LiSB-competitie”

Laat een reactie achter

Als antwoord op Some User