Mededeling van het bestuur

Categorie: Algemeen Nieuws
Van het bestuur van de Limburgse Schaakbond volgt hier een bericht voor alle leden.
Beste schaakvrienden!
Allereerst de allerbeste wensen voor 2021.
Moge 2021 het jaar worden waarin we corona achter ons kunnen laten en weer vooruit kunnen kijken. 
Helaas heeft de corona pandemie ook op het seizoen 2020/2021 weer veel negatieve invloed. We mogen weinig, we kunnen weinig. Competities (zowel KNSB als LiSB) zijn afgelast. Toch is het, misschien wel juist nu, van groot belang om onze vereniging trouw te blijven. Dat kunnen we doen door lid te blijven en onze contributie te betalen. Samen kunnen we dan weer verder in betere tijden, die ongetwijfeld de geschiedenisboeken ingaan als het "post corona tijdperk".
De verenigingen hebben de steun en financiële bijdrage van alle leden hard nodig om het hoofd boven water te houden. Veel vaste lasten lopen immers door!
Het LiSB bestuur heeft er bij de KNSB op aangedrongen om de contributie te verlagen. Er is over gesproken, maar helaas is dit geen optie gebleken. Ook voor de KNSB lopen vele hoge lasten (zoals personeelskosten, huisvesting en max Euwe Centrum) gewoon door. De KNSB afdracht is zelfs verhoogd omdat dit noodzakelijk bleek.
Als LiSB bestuur hebben we vervolgens besloten om zelf op zoek te gaan naar een manier om onze leden te ontlasten in deze zware tijd. Aangezien we de afgelopen jaren onze financiële situatie hebben kunnen verbeteren en onze reserves weer toegenomen zijn, zijn we in de gelegenheid om de contributie te verlagen.
Concreet houdt dit in dat we aan de verenigingen alleen nog de KNSB afdracht (het gedeelte van de contributie dat naar de nationale bond gaat) zullen berekenen.
Dat betekent dat de LiSB zelf geen inkomsten heeft en dat alle overige kosten (dus met uitzondering van de KNSB afdracht) uit de reserves betaald worden. Gezien de reserves die we momenteel hebben kunnen we dit probleemloos opvangen.
De verlaging geldt in elk geval voor het vierde kwartaal van 2020 en het eerste kwartaal van 2021. Daarna zullen we de situatie opnieuw bekijken.
We hopen dat dit besluit eraan bijdraagt dat onze verenigingen hun leden aan boord kunnen houden. Ons verzoek aan jullie is om jullie leden, ondanks alles wat nu niet kan, te vragen om hun club trouw te blijven.
Mochten er verenigingen zijn die in deze bizarre omstandigheden in de problemen geraakt zijn, laat het ons dan weten. Samen kunnen we op zoek gaan naar mogelijkheden en eventuele oplossingen. We kunnen niks beloven, maar zullen er alles aan doen om verenigingen die in de problemen geraakt zijn te helpen.
Namens het LiSB bestuur,
Met hartelijke groet,
Jean van Kan,
Secretaris LiSB.
DELEN VIA:

Geen reacties op “Mededeling van het bestuur”

Laat een reactie achter

Als antwoord op Some User