Mededeling bestuur: competities beëindigd

Categorie: Algemeen Nieuws

Mededeling van het bestuur van de Limburgse Schaakbond naar aanleiding van de aanhoudende coronacrisis.

Hier onder de mededeling van het bestuur.
 
Beste schaakvrienden.
 
Gezien de aanhoudende onzekerheid en de nu reeds (al heeft nog niet iedereen gereageerd, de meerderheid is al niet meer in te halen dus wachten op de deadline van 1 april is overbodig) duidelijke voorkeur van een meerderheid van onze verenigingen, heeft het LiSB-bestuur een besluit genomen aangaande de lopende competities.

De belangrijkste punten op een rijtje:
  • Het seizoen 2019/2020 wordt per direct afgebroken. Alle geplande activiteiten zijn afgelast. Dat geldt o.a. voor alle competities, LK snelschaken voor teams, het vrijwilligerstreffen, Limburg Open en de Algemene Leden Vergadering (ook het alternatief teleconferentie gaat niet door).
  • Alle competities van de LiSB (LiSB-competitie, rapidcompetitie en bekercompetitie) worden per direct afgebroken en ongeldig verklaard. Dat houdt in dat er geen promotie en degradatie plaats zal vinden. Het nieuwe seizoen start in oktober 2020 (ervan uitgaande dat dat dan mogelijk is).
  • Gezien de extreme situatie stelt het LiSB-bestuur voor om de leden tegemoet te komen door, voor alle LiSB-competities in het seizoen 2020/2021, geen nschrijfgeld te vragen. Inschrijven voor LiSB-competitie, bekercompetitie en rapidcompetitie is komend seizoen gratis voor alle verenigingen.
  • Het LiSB-bestuur zal alle ad hoc zaken naar eer en geweten blijven uitvoeren, met de beperkte mogelijkheden die we hebben. Het eerstvolgende gezamenlijke overlegmoment is (mits de omstandigheden het toelaten) de Algemene Leden Vergadering op zaterdag 12 september 2020.
Een aantal verenigingen (Blerick, Maastricht en Schaesberg) bieden een alternatief aan in de vorm van online schaken. Hulde hiervoor, ik zou de leden willen oproepen om zich bij een van deze online initiatieven aan te sluiten. Zelf online iets opstarten kan natuurlijk ook.
Beste schaakvrienden, het zijn bizarre tijden. Om jullie niet langer in onzekerheid te laten en met het oog op steeds veranderende data vanuit de overheid, hebben wij als bestuur onze verantwoordelijkheid genomen door voor de rest van het seizoen duidelijkheid te verschaffen i.p.v. telkens maar weer verschuiven. Hopelijk hebben jullie hier begrip voor, aan onzekerheid heeft niemand iets.
 
Hou moed, hou het veilig en hou jezelf en je naasten gezond!
Jean van Kan
Secretaris LiSB
 
DELEN VIA:

Geen reacties op “Mededeling bestuur: competities beëindigd”

Laat een reactie achter

Als antwoord op Some User