Max Warmerdam net niet in finale NK Online Bullet (speeltempo 1 minuut)

Categorie: Algemeen Nieuws

IM Max Warmerdam is er net niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de finale om de 1e en 2e plaats van het NK Online Bullet. Niettemin: een mooie prestatie in een sterk bezet NK.

Het NK Online Bullet werd georganiseerd door Schaakgenootschap KiNG uit Tilburg op schaakplatform Lichess. Het was echt iets voor de snellen der aarde. Oftewel: niet voor de lange-afstandlopers maar de sprinters. Er werd gespeeld met een bedenktijd van 1 minuut per persoon per partij, zonder increment. Supersnel dus, soms was het voor de kijker niet bij te houden wat er gebeurde. De toppers hadden natuurlijk ook veel geoefend en..... beschikten over een goede internetverbinding en een supersnelle muis. En Max? Die schaakte sneller dan Max Verstappen kan racen!

Op zaterdag 9 mei konden de spelers zich plaatsen voor de knock out wedstrijden van zondag 10 mei.

Er waren op zaterdag vier kwalificatiegroepen gevormd (qualifiers genaamd). Elke qualifier duurde een uur en werd gespeeld volgens het Arena format. De top-8 van elke qualifier plaatste zich voor de knock out wedstrijden van zondag 10 mei. In totaal waren er dus 32 spelers die zich voor de knock out ronden plaatsten. Zij streden om het officiële Nederlands Kampioenschap Bullet Online.

Onder de 32 spelers bevonden zich drie leden van de LiSB. Dit waren:

• IM Max Warmerdam (lid van Tegelen en Venlo)
  • IM Maurice Peek (lid van De Juiste -Z- Noorbeek)
  • FM Siem van Dael (lid van Tegelen en Blerick)

De knock out wedstrijden begonnen dus met 32 spelers. Er werd gespeeld volgens een knock out formule, men kon zich plaatsen voor de achtste finale, kwartfinale, halve finale, finale. Het knock out toernooi begon op zondag 10 mei om 19.00 uur. Het was een uitputtingsslag.

In de zestiende finale moest je 4 keer van je tegenstander winnen om je te plaatsen voor de achtste finale.
In de achtste finale moest je 4 keer winnen om je te plaatsen voor de kwartfinale.
In de kwartfinale moest je 4 keer winnen om je te plaatsen voor de halve finale.
In de halve finale moest je 6 keer winnen om je te plaatsen voor de finale.
In de finale moest je 8 keer winnen om Nederlands Kampioen Bullet 2020 te worden.

Al met al dus héél veel partijen die er gespeeld moesten worden.

Max wist de halve finale te bereiken. Daarin nam hij het op tegen 'Bullet kanon' IM Hing Ting Lai, de regerend Nederlands Kampioen Lightning Chess. Max won 5x, maar zijn tegenstander won 6x.... Dus Max werd uitgeschakeld. Maar kon met opgeheven hoofd het toernooi verlaten, een supersterk bezet toernooi met vele nationale toppers onder wie ook o.a. de nummer 1 van Nederland, de wereldtopspeler GM Anish Giri.

De finale ging tussen GM Jorden van Foreest en IM Hing Ting Lai. Bij de stand 7-7 was het matchpoint. Ze hadden allebei al 7 partijen gewonnen. In deze strijd ging het om acht zeges. Jorden van Foreest pakte toen het beslissende punt, 8-7, en had dus als eerste acht zeges te pakken en was daarmee kampioen.

Op de foto helemaal bovenaan is het speelschema van de finale te zien (eventueel scherm uitvergroten om het beter te zien).

Voor meer informatie:

Website KiNG

DELEN VIA:

Geen reacties op “Max Warmerdam net niet in finale NK Online Bullet (speeltempo 1 minuut)”