Limburg Open afgelast

Categorie: Algemeen Nieuws

Het ‘Limburg Open’ dat normaal elk jaar met Pinksteren in Maastricht wordt gehouden, gaat ook dit jaar helaas vanwege corona niet door.

Na rijp en uitvoerig beraad heeft de organisatie van het Limburg Open dit met pijn in het hart moeten besluiten.

Toernooidirecteur Barry Braeken en zijn team hadden zich erop verheugd om het toernooi dit jaar wel te kunnen organiseren, maar het gaat gewoonweg niet.

Barry Braeken: ‘We hebben er echt een hele tijd bij stilgestaan en ons afgevraagd of we het dit jaar konden laten doorgaan. We wilden heel graag een 14e editie neerzetten, want wij hebben net als iedereen heel veel behoefte om elkaar eindelijk weer eens te ontmoeten en op een normale manier fysiek te schaken. Maar als je kijkt naar hoe de vlag er nu bij hangt met de coronapandemie, is het niet te verwachten dat we in mei met Pinksteren weer een toernooi kunnen houden zoals we dat altijd hebben met zo’n 500 mensen in een sporthal’.

Er is ook lang stilgestaan bij eventuele alternatieven, zoals een kleiner toernooi, een online toernooi of een uitstel naar later dit jaar. Toernooidirecteur Barry Braeken laat weten dat al die alternatieven uiteindelijk echter zijn afgevallen omdat ze geen recht doen aan de formule van het Limburg Open en dat is een toernooi waarbij de juiste ambiance wordt gecreëerd voor enkele honderden deelnemers die elkaar kunnen ontmoeten. De alternatieven passen niet bij het karakter van het toernooi. Barry: ‘Het unieke van ons toernooi is ook dat het uitgesmeerd is over een lang pinksterweekeinde en daar willen we aan vasthouden’.

De toernooidirecteur zegt dat het Limburg Open niet verloren zal gaan. De afgelasting van dit jaar is de tweede afgelasting op rij vanwege corona, maar het Limburg Open zal behouden blijven. Het organisatieteam kijkt gewoon alvast vooruit naar 2022. ‘Als je naar de ontwikkelingen kijkt, moet het zeker mogelijk zijn om in het pinksterweekeinde van 2022 het 14e Limburg Open te houden’, zegt Barry Braeken. De organisatie verheugt zich erop. En we mogen aannemen de honderden (vaste) deelnemers eveneens!

Toernooisite

DELEN VIA:

Geen reacties op “Limburg Open afgelast”

Laat een reactie achter

Als antwoord op Some User