Lambert Nicolaes uit Maastricht overleden

Categorie: Algemeen Nieuws

Lambert Nicolaes, lid (en erelid) van schaakvereniging Maastricht en lid van schaakvereniging Het Vrolijke Paardje in Maastricht, is overleden.

Lambert (ook wel Bèr) Nicolaes was met zijn leeftijd van 100 jaar de nestor van het schaken in Limburg. Ook was hij de recordhouder wat betreft het aantal jaren van lidmaatschap. Hij was ruim 79 jaar bondslid, van 09-09-1939 tot aan zijn overlijden op 08-10-2018.

Hij was lid van twee verenigingen: van schaakvereniging Maastricht (waarvan hij tevens erelid was) en van de vereniging Het Vrolijke Paardje in Maastricht (overdagschaak voor ouderen).

De plechtige uitvaartdienst wordt gehouden op zaterdag 13 oktober om 10.30 uur in de parochiekerk St. Anna, Via Regia 100, Maastricht, waarna om 12.30 uur de crematieplechtigheid volgt in de aula van crematorium Eijsden. Afscheid nemen kan in het uitvaartcentrum van DELA, Oostermaasweg 10 te Maastricht, op donderdag en vrijdag van 18.00 tot 18.45 uur.

Ter gelegenheid van zijn 75-jarig bondslidmaatschap in 2014 werd Nicolaes gehuldigd door bondsvoorzitter Frank Clevers. Dat gebeurde tijdens de clubmiddag van Het Vrolijke Paardje

Foto's huldiging 75-jarig lidmaatschap

DELEN VIA:

Geen reacties op “Lambert Nicolaes uit Maastricht overleden”

Laat een reactie achter

Als antwoord op Some User