Jozef Simenon winnaar Open Noord-Limburgs snelschaakkampioenschap

Categorie: Algemeen Nieuws
De toernooiwinnaar voor de camera van Omroep Horst aan de Maas.

FM Jozef Simenon is op zaterdag 18 januari in Horst winnaar geworden van het open Noord-Limburgs kampioenschap snelschaken.

Voor de organisatie tekende de vereniging SV Horst '76. Het snelschaaktoernooi van de Horster vereniging heeft een lange traditie. Het was de 40e maal dat de club een open snelschaaktoernooi hield, daarvan gold het nu officieel voor de 24e keer als Open Noord-Limburgs snelschaakkampioenschap.

Er werd gespeeld in Parkhotel Horst; speeltempo was 7 minuten p.p.p.p. Na de voorronden werden er finalegroepen gevormd. Er waren 57 deelnemers, iets meer dan een jaar eerder (toen 51).

In de hoogste finalegroep scoorde Jozef ("Seppi") 7 uit 7! Het was al zijn tweede toernooizege van het nog prille jaar 2020. Jozef won op 5 januari namelijk ook al het Nieuwjaarstoernooi van de vereniging RSC 't Pionneke in Roermond.

In Horst had hij anderhalf punt voorsprong op de nummer twee. Tweede werd in deze groep Egbert Clevers uit Velden.

DELEN VIA:

Geen reacties op “Jozef Simenon winnaar Open Noord-Limburgs snelschaakkampioenschap”