Jozef Simenon winnaar Open Limburgs kampioenschap snelschaak

Categorie: Algemeen Nieuws

FM Jozef Simenon heeft het Open Limburgs kampioenschap snelschaak gewonnen. Hij behaalde de titel op zaterdag 30 november in Stein.

De wedstrijden vonden plaats in café-brasserie Merode in Stein. De organisatie was net als de voorbije jaren in handen van de vereniging DJC

Met 41 deelnemers (vorig jaar 44) was het LK snelschaak weer goed bezet.

De topfavoriet bij uitstek was FM Stefan Colijn. Hij walste ook door de voorrondes heen en in de finale hoofdgroep stond er ook geen maat op zijn suprematie. Hij eindigde met maar liefst 4 punten voorsprong op de nummer 2, FM Jozef Simenon.

Zoals de traditie het echter wilde, waren alle prijzen na de finalerondes verdeeld, behalve die van de nummers 1 en nummer 2 van het toernooi. Door zijn tweede plaats was Jozef al zeker van de Limburgse titel. Maar in de tweekamp die over de open titel besliste, rechtte Jozef zijn rug en quasi met sprekend gemak won hij de eerste partij met zwart.

In de tweede partij (met wit) overklaste hij Stefan, maar in een gewonnen stelling met minder tijd koos hij voor remise (zeer sportief van Stefan dat hij in een verloren eindspel met twee pionnen minder niet op tijd wou spelen). In de laatste partij kreeg Jozef het wel moeilijk, maar zijn verdediging hield stand en op het laatste moest Stefan ingaan op herhaling van zetten. Met 2-1 won Jozef dus deze beslissende match en naast de Limburgse titel ook de open titel van het toernooi. Proficiat!