Jelle Sarrau verliest pas na 91 zetten van de wereldkampioen

Categorie: Algemeen Nieuws

Een historische partij!! Een speler van Zuid-Limburg, Jelle Sarrau, mocht het opnemen tegen wereldkampioen Magnus Carlsen. Hij verloor pas na 91 zetten.

Zuid-Limburg doet mee aan de European Chess Club Cup (Europees kampioenschap voor clubteams). Er wordt gespeeld van 17-25 september in Struga (Noord-Macedonië). Zuid-Limburg is een van de twee Nederlandse teams in dit kampioenschap.

Voor Zuid Limburg spelen FM Jelle Sarrau, FM Lennert Lenaerts, FM Alexander Suvorov, FM Ruud van Meegen, Laurin Perkampus, CM Luc Zimmermann en CM Marcel Winkels.

Na een nederlaag in de 1e ronde werd er in de 2e ronde ruim gewonnen (4.5-1.5) van Sussex Martlets (UK).

Afgelopen maandag stond in de 3e ronde de wedstrijd tegen Offerspill Chess Club uit Noorwegen op het programma, met op bord 1 Magnus Carlsen. Het was Jelle Sarrau die het tegen de wereldkampioen mocht opnemen. Dit is op zich al een eer (wanneer krijg je nou de kans om tegen de wereldkampioen te spelen? Nooit toch?!), maar Jelle ging nog een stapje verder. Hij wenste niet als kanonnenvoer te fungeren, maar weerde zich voortreffelijk. Het werd een lange zit met uitzicht op remise, maar na 91 (!) zetten moest Jelle toch capituleren.

De partijen zijn live te volgen, o.a. op Chess24.

Zie ook:

Partij Sarrau-Carlsen

Toernooisite

Chess24

Results

Chessbase

Op de foto: Zuid-Limburg strijdt tegen de Noren, met op het 1e bord Sarrau tegen Carlsen (foto van toernooisite).

 

DELEN VIA:

Geen reacties op “Jelle Sarrau verliest pas na 91 zetten van de wereldkampioen”

Laat een reactie achter

Als antwoord op Some User