Indeling voor LiSB-competitie 2023/2024

Categorie: Algemeen Nieuws

Competitieleider Dai Heinen heeft de indeling van de LiSB-competitie 2023/2024 bekendgemaakt.

Deze indeling is wel nog een concept. Deze indeling is hier te vinden:

Competitie Limburgse Schaakbond

In totaal hebben zich 42 teams aangemeld en deze zijn verdeeld over 5 verschillende groepen. 

Alle teams spelen 7 ronden en vooraf heeft ook niemand een bye. Men zal begrijpen dat met zoveel deelnemers en dito wensen en voorkeuren betreffende speeldata en locatievoorkeuren het een grote uitdaging was om zoveel mogelijk voorkeuren in te willigen.
Uiteindelijk is het helaas niet gelukt om met alle voorkeuren rekening te houden, sommige teams kunnen niet altijd samen uit en thuis spelen. 
Gelieve geen verzoeken meer in te dienen om dit alsnog te wijzigen naar aanleiding van deze indeling.
De 7e en laatste ronde zal dit jaar weer gezamenlijk worden gespeeld, waarschijnlijk zal schaakvereniging HSDV uit Helden deze ook dit seizoen weer organiseren. Meer informatie hierover volgt nog.
Hoofdklasse:
Deze bestaat uit 8 teams en de winnaar is Limburgs kampioen.De nummers 7 en 8 degraderen naar de eerste klasse.
Eerste klasse:
Deze bestaat uit 8 teams en de nummer 1 en 2 promoveren naar de hoofdklasse.
De nummers 7 en 8 degraderen naar de tweede klasse.Speciale dank voor de teams van de Postertoren en Schaesberg 2 welke vrijwillig een stap terug hebben gedaan naar de tweede klasse.
Tweede klasse
Deze bestaat uit 10 teams en de nummers 1 en 2 promoveren naar de eerste klasse.
Degraderen uit de 2e klasse is niet mogelijk.Ook in deze klasse zullen er 7 ronden gespeeld worden wat dus betekent dat niet alle teams tegen elkaar zullen spelen. Omdat veel teams graag duidelijkheid willen hebben over de data van uit- en thuiswedstrijden, heeft de competitieleider de indeling gemaakt t/m ronde 6.De indeling voor de 7e (laatste ronde) zal bekend worden gemaakt na afloop van de 6e ronde. Zoals vermeld zal deze laatste ronde centraal worden gepeeld en dan hoeft er dus geen rekening worden gehouden met het reserveren van locaties.Voor het maken van de indeling voor de tweede klasse heeft de competitieleider gebruik gemaakt van het programma Sevilla. Hierbij heeft hij vooraf een inschatting gemaakt van de mogelijke speelsterkte van elk team. Achteraf zou dus kunnen blijken dat niet alle sterke teams tegen elkaar hebben mogen spelen, dit is een bewuste keuze geweest. Met het vooraf nog niet invullen van de 7e speelronde is er de mogelijkheid om dit in de 7e ronde door het programma Sevilla verder te laten invullen op basis van de behaalde resultaten van elk team.Het alternatief van de tweede klasse splitsen en een dubbel programma bestaande uit 8 ronden met per ronde een bye vond de competitieleider nog minder gewenst.
Derde klasse A en BBeide klassen bestaan uit 8 teams en de indeling is zoveel mogelijk op geografische ligging gemaakt.De winnaar van elke groep kan niet promoveren en degraderen is ook niet mogelijk.
Overige aandachtspunten:
  • Gelieve minimaal een week voor aanvang van de wedstrijd de tegenstander vooraf te informeren over de locatie en eventuele bijzonderheden.
  • Informatie over speellocaties van de verenigingen en contactgegevens van de teamleiders staat vermeld in OLA. Gelieve deze gegevens zelf actueel te houden.
  • Op zondag 1 oktober ontvangen de clubs een bericht betreffende de definitieve indeling.
DELEN VIA:

Geen reacties op “Indeling voor LiSB-competitie 2023/2024”

Laat een reactie achter

Als antwoord op Some User