IM Max Warmerdam winnaar 7-rondig online toernooi Maastricht

Categorie: Algemeen Nieuws

2020JozefMax21aprilIM Max Warmerdam is winnaar geworden van het grote en sterk bezette online toernooi van Schaakvereniging Maastricht.

Speeltempo in dit toernooi over 7 ronden was 90 minuten + 30 seconden increment vanaf zet 1.

Op dinsdag 21 april, aanvang 20.00 uur, werd de 7e en laatste ronde gespeeld op het bekende schaakplatform Chess.com

Dit toernooi begon aanvankelijk als een gewoon bordschaaktoernooi in het clublokaal van Schaakvereniging Maastricht, sporthal De Geusselt, maar vanwege de coronacrisis en het verbod om 'gewoon' te schaken werd het plan opgevat om het toernooi op dinsdagavonden online voort te zetten. Vrijwel alle spelers gingen daarin mee. Er stapten ook nog enkele nieuwelingen online in. Onder hen o.a. IM Max Warmerdam. Vanwege zijn afwezigheid in de 1e ronde begon hij met een bye (half punt).

Vanaf ronde 2 stapte Max in en won zijn partijen in de ronden 2 tot en met 6. In de 7e ronde speelde hij op bord 1 tegen FM Jozef Simenon. Een mooi duel tussen twee Limburgse topspelers. Ruim na 23.00 uur kwamen ze remise overeen. In de partijchat werd de partij nog besproken door beide spelers, wat voor de toeschouwers interessant was om te volgen.

Op de foto: op verzoek van lisb.nl hebben Jozef en Max allebei een selfie gemaakt van hun thuissituatie zodat we kunnen zien hoe ze online schaken. Dank! Leuk om te zien. Jozef schrijft op zijn Facebook dat dit zijn eerste selfie ooit was.....  Dat maakt onze dank alleen maar groter.