Hybride toernooi en trainingen Schaakvereniging Maastricht

Categorie: Algemeen Nieuws

Schaakvereniging Maastricht houdt vanaf 20 oktober elke week twee activiteiten; een toernooi op dinsdag en trainingen op donderdag. 

Zowel het toernooi als de trainingen zijn hybride: alles in real life en tegelijkertijd online.

Hier onder het volledige bericht van Schaakvereniging Maastricht.

In de afgelopen periode is er voor clubschakers weinig te beleven geweest. De meeste competities stopten in het voorjaar en de zomertoernooien, waaronder het geliefde Limburg Open, werden gecanceld. En het lijkt er op dat het coronavirus zich nog niet gewonnen geeft. We moeten ons opmaken voor een lang strategisch eindspel tegen dit virus. De situatie blijft onvoorspelbaar.

Dit stelt ons als bestuur van Schaakvereniging Maastricht ook voor de uitdaging hoe we een aantrekkelijk aanbod kunnen samenstellen voor onze leden. Daar hebben we de tijd voor genomen. Het is een aanbod geworden voor onze leden, maar heeft bovendien het doel om schakers uit Limburg en daarbuiten met elkaar te verbinden. Wat gaan we doen? Vanaf 20 oktober biedt Schaakvereniging Maastricht twee activiteiten per week aan. Op dinsdagavond en op donderdagavond. Hybride: alles in real life en tegelijkertijd online.

Limburg League Winter Series TOURNAMENT, start 20 oktober

Op dinsdagavond is er een toernooi met gesloten groepen: lange partijen van 1.30u met 30 seconden increment. Je weet dus op voorhand wanneer je tegen wie moet spelen. We gaan uit van zeskampen: 5 ronden dus. Dit is het toernooi van de Limburg League Winter Series. Na 5 ronden is er sprake van promotie en degradatie en worden nieuwe groepen samengesteld.

De Limburg League Winter Series bestaat uit 10 ronden (twee cycli van 5 dus). Na iedere cyclus kunnen nieuwe spelers instromen of kan je besluiten om af te haken. Partijen worden normaal gesproken op dinsdagavond gespeeld, maar in onderling overleg kan een andere dag gespeeld worden, mits deze partij wel gespeeld wordt voordat de volgende ronde aanvangt.
Het toernooischema staat op de KALENDER

Limburg League Winter Series TRAINING, start 22 oktober

Iedere donderdagavond is er vanaf 22 oktober een schaaktraining, waarbij onder andere partijen van de voorgaande dinsdag besproken worden. Trainingen worden verzorgd door Maarten van Laatum, Daniel Cámpora en Hans Hoornstra.

Trainingen worden gegeven in ratinggroepen:
A <1500
B 1500-1700
C 1700-1900
D 1900-2100

De groepen A & B en de groepen C & D krijgen tegelijkertijd les. Maar de docenten differentiëren tijdens de les. Op die manier heb je een avondvullend programma van 20:00 tot 22:00. Wanneer je deelneemt aan één groep heb je dus om de week een training. Het trainingsschema vind je op de  KALENDER.

Hybride opzet

Zowel het toernooi als de trainingen zijn hybride. Dat wil zeggen: als de regels van het RIVM het toestaan en de speelzaal open is, kan je je partij spelen in de Geusselt. In dat geval is op donderdagavond de training ook daar. Maar als de zaal gesloten is, of een van de spelers is in quarantaine, of neem je liever geen risico of woon je simpel te ver weg dan kan deelnemen vanuit je luie stoel thuis. Je partijen kan je op afstand spelen, online: een van beide spelers zit dan thuis en de ander bijvoorbeeld op de club. Sommige leden hebben al aangegeven dat ze er de voorkeur aan geven om hun tegenstander thuis uit te nodigen om daar hun partij met echt hout te kunnen spelen. Met andere woorden: alles is mogelijk.

Ook alle trainingen (gegeven vanuit de Geusselt indien de zaal open is) kan je op afstand volgen en er actief aan meedoen. Je krijgt eenvoudig een link, daar klik je op en je zit in de les. Het is dus ook een hybride opzet. Dat maakt het ook mogelijk dat schakers van buiten de regio meedoen. Hoe de situatie rondom corona zich ook ontwikkelt: het toernooi en de trainingen vinden doorgang. Je kan lekker schaken en iedereen krijgt les op zijn eigen niveau.

Hoe doe je mee en wat kost het?

Vanzelfsprekend zijn de activiteiten gratis voor leden van de Schaakvereniging Maastricht. Maar geïnteresseerden kunnen vriend worden van de Stichting Limburg Schaakt, voor €37,50. Als vriend van de stichting kan je meespelen in de Limburg League Winter Series tournament (10 partijen) en bovendien kan je dan kosteloos deelnemen aan de trainingen tijdens deze periode op de donderdagavonden: dat zijn minimaal 5 trainingen. Je hebt dus 15 schaakavonden voor €2,5 per avond. Koopje :)

Oké leuk, hoe meld ik me aan?

Leden die zich hebben aangemeld voor de interne, zijn automatisch aangemeld voor dit toernooi. De voorlopige deelnemerslijst vind je hier: https://schaakverenigingmaastricht.nl/interne. Als je naam nog niet in de lijst staat, kan je je aanmelden via dit formulier en kan je direct aangeven of je lid bent of wilt worden of bijvoorbeeld vriend wilt worden zodat je mee kan doen.

DELEN VIA:

Geen reacties op “Hybride toernooi en trainingen Schaakvereniging Maastricht”

Laat een reactie achter

Als antwoord op Some User