Hub van Spijk, erelid van Venlo, overleden

Categorie: Algemeen Nieuws

Op 83-jarige leeftijd is Hub van Spijk, erelid van de Venlose Schaak Vereniging, overleden.

De heer Van Spijk overleed op 2 juli jl.

Voor de overlijdensadvertentie, zie onderstaande hyperlink:

Mensenlinq

We wensen zijn familie en vrienden veel sterkte met het dragen van dit verlies.

Onderstaand een bericht, geheel overgenomen van de website van de Venlose Schaak Vereniging.

Hub van Spijk werd al in september 1953 (gelijktijdig met Huub Borghouts) aangemeld bij onze vereniging, en was daarmee dus bijna 68 jaar lid.

Hij heeft zich al die jaren nauw betrokken getoond bij de club. Zo had hij op elke jaarvergadering nuttige opmerkingen die het bestuur scherp hielden. Hierbij sprak hij ook altijd namens de leden zijn dank uit.
Verder was hij tot voor kort een trouw bezoeker bij de thuiswedstrijden van het eerste team.

Hij was een sterke speler die in de 1955 en 1956 jeugdkampioen van Limburg werd. Later maakte hij lange tijd deel uit van ons eerste team.

Samen met zijn broer Theo (oud-voorzitter, overleden in 2007) was hij directeur van Drukkerij Van Spijk. Zij hebben daarmee grote betekenis gehad voor de schaakwereld, onder meer door het drukken van vele schaakboeken en jarenlang het KNSB-tijdschrift Schakend Nederland. En ook meerdere jubileumboeken van onze vereniging.

Vanaf 1990 waren zij sponsor van een jaarlijks jeugdtoernooi georganiseerd door onze vereniging, dat eerst het Van Spijktoernooi heette en later (na het overlijden van Theo) het Theo van Spijktoernooi. Naast financiële ondersteuning werden ook vele jaren lang fraaie door hen gedrukte schaakboeken aan de deelnemers uitgereikt!
Hub was bij elk toernooi aanwezig.

Tijdens de jaarvergadering op 1 september 2003 werd hem vanwege zijn 50-jarig lidmaatschap door locoburgemeester Piet Janssen de erespeld van de KNSB uitgereikt.
Ook werd hij toen benoemd tot erelid.

(zie foto)

Hij zal in herinnering blijven als een belangstellend en aimabel persoon, die altijd heeft meegeleefd met de vereniging.

DELEN VIA:

Geen reacties op “Hub van Spijk, erelid van Venlo, overleden”

Laat een reactie achter

Als antwoord op Some User