Herm Clevis onderscheiden met gouden bondsspeld KNSB

Categorie: Algemeen Nieuws
Herm Clevis ontvangt de gouden bondsspeld.
Herm Clevis ontvangt de gouden bondsspeld.

Herm Clevis uit Lottum, lid van SV Horst '76, is onderscheiden met de gouden bondsspeld vanwege zijn 50-jarig bondslidmaatschap.

Hij ontving de gouden bondsspeld van de KNSB zaterdag jl. uit handen van LiSB-voorzitter Walter Kunstek tijdens een reünie van schaakclub De Witte Dame in Grubbenvorst. Deze vereniging is ontstaan na de WK-match Fischer-Spassky in 1972 en heeft ca. 40 jaar bestaan. Herm Clevis was al die jaren lid van De Witte Dame. Hij was jarenlang bestuurslid en werd ook erelid. Hij werd negen keer clubkampioen.

Nadat de club in Grubbenvorst ter ziele ging, werd hij lid van SV Horst '76 waarvan hij nog steeds lid is.

De reünie van De Witte Dame was door een van de oprichters, Frank Clevers, georganiseerd.

Simultaan

Er was eerst een simultaan door FM Egbert Clevers. Hij had 14 tegenstanders. Van de 14 partijen won hij er 10. Hij verloor van Gerard van den Berg, Timo Elbers, Mark Theelen en Ron Puyn.

Lezing Fischer-Spassky

Hierna hield Frank een lezing met Power Point Presentatie (met krantenknipsels, foto's en filmpjes) over de beroemde match van 1972. Door die match gingen wereldwijd miljoenen mensen schaken en zo ontstond in feite ook de club in Grubbenvorst. 

Herinneringsboekje

Hierna werd door Frank het 'eerste exemplaar' van het door hem gemaakte herinneringsboekje aangeboden aan Hay Elbers, die de eerste vier jaar voorzitter was van de Grubbenvorster club. De heer Elbers, inmiddels 91 jaar, sprak een dankwoordje.

Jubilaris

Hierna was de huldiging van jubilaris Herm Clevis, waarna er nog werd geborreld en last but not least werd een voortreffelijk buffet geserveerd bij Beej Toën, waar De Witte Dame altijd het clublokaal heeft gehad. 

Vrijwilligers

Overigens werd vooraf, van 10 tot 12 uur, de Algemene Leden Vergadering (ALV) van de Limburgse Schaakbond gehouden. Veel "vergaderaars" bleven nog een tijdje en deden de hele middag mee aan de rest van het programma. De organisator van de reünie en het bestuur van de Limburgse bond hadden hierover overleg gehad om dit met elkaar te combineren, ook om de vrijwilligers van de verenigingen een leuke middag aan te bieden.

Fotoalbum

DELEN VIA:

3 reacties op “Herm Clevis onderscheiden met gouden bondsspeld KNSB”

 1. woensdag 14 september 2022 20:10

  -Een pluim voor de organisatie.

  - Een spannend en vermakelijk simultaanseance.

  - Een onderhoudend schaakonderricht, met beeldmateriaal tweekamp Fischer-Spasski.

  - Als afsluiting een geweldig en smakelijk lopend buffet.

  - Terug kijkend een zeer geslaagde Reünie/Jubileum feestelijke bijeenkomst, waarover nog jaren

    met genoegen over wordt gesproken.

    Mvg Louis.

 2. dinsdag 13 september 2022 15:16

  Proficiat Herm met de welverdiende bondsspeld.

  Bart

 3. zondag 11 september 2022 14:39

  Goed werk van LiSB, Frank Clevers in het bijzonder en verdiend voor Herm Clevis voor de langdurige inzet voor de schaaksport! Twas een mooie middag.

Laat een reactie achter

Als antwoord op Some User