Gurevich winnaar 16e Limburg Open in Maastricht

Categorie: Algemeen Nieuws
Mikhail Gurevich, toernooiwinnaar. (foto Frans Peeters)
Mikhail Gurevich, toernooiwinnaar. (foto Frans Peeters)

In het 16e BPB Limburg Open in Maastricht zijn de grootmeesters Mikhail Gurevich en Max Warmerdam op de gedeelde eerste plaats geëindigd met 6 punten uit 7 partijen.

Op grond van Average Rating of Opponents (ARO; de gemiddelde rating van de tegenstanders) werd de toernooizege toegekend aan Mikhail Gurevich.

Het Limburg Open staat bekend als het grootste en gezelligste weekendtoernooi van Europa. Het duurde het hele pinksterweekeinde, van vrijdag tot en met maandag en werd wederom gespeeld in sporthal De Geusselt in Maastricht.

Het aantal deelnemers bedroeg bijna 600, het maximale aantal dat geplaatst kon worden. Het toernooi was al begin april volgeboekt. 

Tienkamp

Voor het eerst vond naast het reguliere toernooi een Tienkamp plaats met drie grootmeesters, vijf IM’s en twee FM’s. De eerste 3 ronden hiervan werden op woensdag en donderdag gespeeld in Heerlen, de ronden 4 t/m 9 tegelijk met het eigenlijke toernooi in Maastricht. De Tienkamp was mede opgezet als normentoernooi als kans voor een aantal spelers om een (groot-)meesternorm te scoren. De Belg Thibaut Vandenbussche en de Duitser Julian Kramer wisten een grootmeesternorm te behalen. Winnaar van de Tienkamp werd GM Alexandr Fier.

Kampioenschap van Limburg

Het Limburg Open gold tevens als het officiële 93e Kampioenschap van Limburg van de Limburgse Schaakbond. Het lid van de Limburgse bond dat het hoogst eindigt mag zich Kampioen van Limburg noemen. De Limburgse kampioenen van 2024 zijn:

  • Algemeen: Max Warmerdam
  • Senioren (50-plus): Eduard Coenen
  • Veteranen (60-plus): Bert Smeets
  • Dames: Addison Jones en Mila de Koning

Alles is te vinden op de toernooisite:

https://limburgopen.nl 

DELEN VIA:

Geen reacties op “Gurevich winnaar 16e Limburg Open in Maastricht”

Laat een reactie achter

Als antwoord op Some User